Concert extraordinar: Corul Ave Musica la ceas aniversar

Academia de Muzică „Gheorghe Dima” vă invită luni, 17 decembrie 2018, ora 19:00, în Studioul de Concerte al instituției la Concertul Extraordinar susținut de corul Ave Musica, eveniment ce marchează aniversarea a 25 de ani de activitate artistică a cunoscutului ansamblu coral.

Ave Musica este unul dintre cele mai importante ansambluri corale studențești din țară. Dirijat de conf. univ. dr. Ciprian Para, ansamblul este implicat constant în manifestările artistice din cadrul stagiunilor de concerte ale Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima”. Corul s-a impus în lumea muzicală și prin remarcabilele prezenţe în concertele vocal-simfonice ale ultimilor ani, la un înalt nivel profesionist. Maturitatea interpretativă se bazează pe experienţa acumulată de dirijorul Ciprian Para, pe selectarea atentă și redarea expresivă a repertoriului.

Anul acesta, Corul Ave Musica împlinește 25 de ani de activitate artistică constantă. Această aniversare este marcată printr-un concert extraordinar în care sunt angrenate generaţii de studenţi din cadrul Facultăţii Teoretice a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, precum și distinși soliști și invitați: Constantin Andrei, Sergiu Coltan, Toni Vîntur, Alexandru Cozaciuc, Mihai Damian, Tamás Horváth, Ioana Magazin, Diana Man, Katalin Maté, Alexandru Maxim, Vlad Rațiu, Cristian Suărășan. Corul va fi acompaniat de pianista Cristina Mureșan.

Repertoriul abordat cuprinde lucrări din creația românească și internațională, atât contemporană, cât și clasică.

Intrarea este liberă.

Vă așteptăm cu drag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.