Consorțiul Clusterelor din Transilvania de Nord pregătește calea României pentru a conduce Consiliul UE

Cinci clustere din Transilvania aduc la Cluj-Napoca invitați din 18 țări pentru a crea punți economice între Europa și Asia.

Peste 300 de oaspeți din 18 țări, la care se adaugă România, vor participa la a patra ediție a evenimentului internațional „Transylvanian Clusters International Conference” – TCIC 2018, organizat de Consorțiul Clusterelor din Transilvania de Nord la Wonderland Cluj Resort. Conferința internațională se va desfășura în 17 și 18 mai și propune schimburi de bune practici (idei inovatoare și tehnologii performante), între oameni de afaceri, antreprenori, experți și inventatori, care înțeleg că interconectarea și colaborările îi ajută să fie mai competitivi pe piață. Astfel de oameni de afaceri și reprezentanți ai instituțiilor suport sunt și cei afiliați în clusterele organizatoare – Cluster Mobilier Transilvan, iTechTransilvania Cluster, AgroTransilvania Cluster, Clusterul TREC și Clusterul de Industrii Creative Transilvania.

TCIC este un eveniment anual, apărut din dorința de a crea proiecte inovatoare comune cu parteneri strategici din mai multe țări. Ediția din acest an este inclusă în cadrul Zilelor Clujului, pentru a sublinia dorința comunității locale de a se defini drept oraș al inovației și are și scopul de a pregăti România pentru a prelua președinția Consiliului Uniunii Europene, prin dezvoltarea la nivel internațional de relații economice, academice, culturale și instituționale.

Conferința internațională se bucură de participarea a 42 de speakeri, care vor pune în discuție teme de mare interes pentru comunitățile de oameni de afaceri și antreprenori. Între speakerii invitați, ne face mare plăcere să o amintim pe Bianca Dragomir, prima femeie care a câștigat titlul de Cel mai bun manager de cluster din Europa (2016). Ea activează în Spania ca expert în tehnologii curate și antreprenoriat cu amprentă redusă asupra mediului,  iar din 2016 a fondat primul Think Thank din Spania pentru „orașe inteligente” – smart cities.

Alți speakeri pe care ținem să-i amintim în mod special: Eoghan O’Neill, reprezentantul Comisiei Europene, profesoara japoneză Junko Kimura, care predă Teoria Culturii de Consum și ne poate clarifica mecanismele care ne provoacă tendințe consumeriste, Changheon Kim, expert în energii regenerabile din Coreea de Sud, Roumen Nikolov, un mare pasionat al inovării digitale, a cărui muncă e în domeniul viitoarelor tehnologii prin internet sau Alain Heureux, „antreprenor în serie” încă din 1984, care a incubat în ultimii 8 ani peste 60 de start-up-uri de industrii creative.

Participanții la conferința internațională a clusterelor din Transilvania au fost încurajați să-și creeze legături directe prin înscrierea în sesiunile de matching. În cadrul acestor întâlniri față în față, fiecare și-a putut alege partenerii de dialog din domeniile proprii de interes. Platforma de potrivire B2Match le-a permis tuturor să-și creeze un profil personal și să-și stabilească diferite întâlniri: B2B (Business to Business), B2C (Business to Cluster), B2G (Business to Governance).

TCIC 2018 este un eveniment co-organizat de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Comisia Europeană, ARIES Transilvania, Clustero.eu, sub patronajul Ministerului Economiei, cu sprijinul European Cluster Collaboration Platform, SBC – Small & medium Business Corporation, Open Bridge Consortium, Danube Transnational Programme, I.N.C.D.T.I.M., EO ClimLab Romania, ROCK, ESA, Zona Metropolitană Cluj, Tetarom, USAMV.

Parteneri media: Transilvania Business, MAGMOB, Intarzia, Transilvania Reporter, I Like Cluj, AGRO TV, TVR Cluj, Radio România Cluj, Cluj Insider, Cluj Today, Sport în Cluj, Transylvania Today, UP News.

Mai multe detalii: fb.com/clustersconference și: www.transylvanianclusters.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.