Sâmbătă, 08 aprilie, de la ora 19:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, va susține la Cluj-Napoca Spectacolul Extraordinar „Săptămâna Patimilor”.

Spectacolul se desfășoară la Teatrul Maghiar de Stat și îi are ca invitați pe tinerii actori Corneliu și Pavel Ulici, pianistul Abel Corban, precum și coruri de copii ale Programului Național Cantus Mundi din județul Cluj și din regiune.

Bilete și detalii sunt disponibile pe platforma Bilete.ro, la link

„Spectacolul Extraordinar «Săptămâna Patimilor» prezintă spectatorilor o retrospectivă a ultimei săptămâni din viața lui Isus. De la bucurie și viață, la agonie și apoi la extaz, de la lumină, la întuneric și iar la lumină, spectacolul introduce publicul într-o avalanșă de emoții”a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și regizorul spectacolului.

Spectacolul Săptămâna Patimilor

Regia și scenariul Spectacolului Extraordinar de Paște „Săptămâna Patimilor” sunt semnate de Emil Pantelimon, decorurile de Vladimir Turturica, design-ul de lumini aparține lui Alin Popa, iar Gabriel Scîrlet semnează regia muzicală.

Alături de Corul Madrigal, pe scena Teatrului Maghiar de Stat vor urca următoarele coruri: Corul Colegiului Național Gh. Șincai, dirijor Uliana Jurcan; „Excelsior”, Baciu, dirijor Bogdan Marcașan; „Armonia Junior”, Gherla, dirijor Cornelia Florea; „Minibong”, Turda, dirijor Olimpia Bogdan; „Junior Vip” și „Vox Infantes”, dirijor Anca-Mona Mariaș; Corul Liceului Teoretic „Gh. Lazăr”, Pecica, jud. Arad, dirijor Alexandru Zaharia.

Spectacolul de la Cluj-Napoca a celebrului ansamblu face parte din Turneul național de Paște, ce se desfășoară în perioada 29 martie – 13 aprilie în 8 orașe din România: Bacău, Iași, Târgu Mureș, Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea și București.

Spectacolul Săptămâna Patimilor

Turneul de Paște se înscrie în programul aniversar „Madrigal 60”, care include o serie amplă de peste 30 de evenimente speciale, ce se vor desfășura pe tot parcursul anului 2023. Programul marchează 60 de ani de activitate neîntreruptă, excelență în muzică și diplomație prin cultură pentru Corul Madrigal, devenit un simbol al constanței artistice naționale, dar și al relevanței culturale și de imagine a României în lume.