Cosmeticele bio – investiție în calitate

Oricine trebuie să se preocupe de sănătatea proprie, indiferent că aceasta vizează partea sa internă sau pe cea externă. Dacă în privința organismului alimentația este crucială pentru un echilibru sănătos, îngrijirea corporală și produsele folosite în acest sens dictează starea generală resimțită. Elasticitatea și strălucirea pielii sunt principalii indicatori ai sănătății, iar în această privință, pe lângă mișcarea și hidratarea ce se impun, o influență majoră o au ingredientele conținute de produsele utilizate.

Cosmeticele BIO sunt demne a fi comparate cu un izvor de sănătate cu benefici ce vizează pielea. Alcătuiesc o categorie aparte de cele naturale sau clasice, care au minusurile lor la anumite capitole. Indiferent că alegerea este centrată spre gamele de cosmetice online sau din magazinele fizice, atât timp cât acestea poartă garanția calității sunt o alegere de preferat. BIO Cosmetice, magazin specializat în astfel de produse, iese în întâmpinarea tuturor cu o varietate de soluții bio, constând în extracte, uleiuri, apă cu diverse proprietăți și alte astfel de produse, bazate pe principiul calității.

 Produsele cosmetice bio – ce le recomandă ca soluție de îngrijire?

Poate fi definit ca produs bio acela ce are un conținut alcătuit din ingrediente de origine naturală, care provin din agricultura bioecologică. Încă o condiție pe care trebuie să o îndeplinească acestea este aprobarea unui organism de certificare, a cărui activitate se desfășoară conform cu standardele și normele impuse la nivel european. Dintre cele cunoscute amintim EcoCert din Franța, Soil Association din Marea Britanie, ICEA din Italia, etc.

O dovadă notabilă a certificării produselor cosmetice online sau din magazine o reprezintă prezența unor mențiuni pe etichetă – fără parfumuri sintetice sau coloranți, fără PEG sau PPG, fără silicon, parafină sau parabeni, fără organisme modificate genetic, fără teste pe animale. Nici conservanții nu sunt utilizați în cazul acestora întrucât beneficiază de cei de origine vegetală.

Ce plus aduc cosmeticele bio? Ce le diferențiază de alternative?

Unii ar putea afirma că există o lege prea permisivă în ceea ce privește reglementările pentru domeniul industriei de cosmetice naturale. Natural este numit produsul cu un conținut de cel puțin 15% ingrediente din surse naturale. BIO însă este cel care conține ingrediente de origine naturală, rezultate din agriculturi certificare bioecologic, în procent de peste 95%.

Un plus adus de gama de cosmetice online bio este că sunt absorbite mai eficient de piele. Este vorba de fenomenul de biodisponibilitate cutanată, definit de acțiunea eficientă asupra epidermei.

În general produsele clasice au în compoziție ingrediente chimice, acestea alcătuindu-le baza. Utilizarea permanentă a lor poate provoca iritații ale pielii, dar pot avea și alte efecte negative pentru organism. Datorită conținutului de bază organică a produselor bio, termenul de expirare este calculat începând de la 6 luni de la deschidere. Motivul îl reprezintă conservanții vegetali din componență.

Lipsa chimicalelor și a substanțelor modificate genetic, cu efecte negative asupra sănătății, reprezintă un avantaj de luat în considerare. Prin cosmetice se dorește hrănirea și hidratarea pielii, nu defavorizarea acestor procese. Când baza o reprezintă substanțele chimice, pătrunderea lor în epidermă duce în timp la deteriorarea sănătății.

Indiferent de tipul cosmeticelor, că sunt pentru îngrijirea corpului sau pentru machiaj, trebuie să se pună accent pe calitate. De preferat este ca pigmenții sintetici să fie înlocuiți de coloranți naturali sau de pigmenți minerali.

Condiții de păstrare a produselor BIO

Cele care depășesc în sensul bun limitele ce încadrează produsele în categoria BIO au nevoie de o depozitare cu atât mai atentă. Prea puțini din cei ce le folosesc au în vedere acest aspect, iar condițiile improprii de păstrare au ca rezultat scurtarea termenului de valabilitate. Este cu atât mai necesar în cazul produselor cu baza 100% din ingrediente vegetale. Locurile ferite de razele de lumină, uscate, cu temperaturi între 18 și 25 grade C sunt de preferat în acest sens. Iată de ce respectarea acestor aspecte se impune cu rigurozitate.

Citirea corectă a etichetei reprezintă modul ideal de a recunoaște produsele BIO, după cum s-a mai menționat. Așadar prezența siglei organismului de certificare este ceea ce garantează că a trecut prin toate etapele de control.

Ca generalitate, se recomandă evitarea unor ingrediente ca conservanții sintetici, parabenii, alcoolul sintetic, uleiul mineral, SLES și SLS, parfumuri sintetice.

Cei interesați de achiziții sigure în această privință, site-ul produse-cosmetice-bio.ro este un apreciat magazin de cosmetice online, cu prețuri accesibile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.