Cum învată firmele românesti să fie relevante pe pietele internationale?

Treizeci de reprezentanți ai Clusterului Mobilier Transilvan își consolidează la Shanghai, în China, viziunea despre industria mondială a mobilei. Timp de o săptămână, transilvănenii au pornit într-o misiune economică pentru a descoperi ce soluții tehnologice sau de design merită să ajungă și în casele sau în birourile noastre, pentru a ne face viața mai ușoară și mai plăcută.

Delegația Cluster Mobilier Transilvan (CMT) a zburat peste 8 mii de kilometri, de la Cluj-Napoca la Shanghai, pentru a avea ocazia să exploreze idei noi, răspândite pe sute de mii de metri pătrați de spații expoziționale și pentru a vedea rezultatele muncii a mii de expozanți din toată lumea. Alături de cei treizeci de transilvăneni plecați în misiune economică în China, Shanghai va găzdui alți zeci de mii de vizitatori și profesioniști interesați de industria mobilei. Programul delegației române în China a fost inițiat pentru a participa la cele mai mari evenimente din lume dedicate industriei mobilei: CIFF, China International Furniture Fair și Furniture China. Delegația a fost organizată la inițiativa membrilor CMT, mereu dornici să absoarbă cât mai multe informații noi, să se inspire din trenduri și să cunoască parteneri internaționali cu care ar putea dezvolta afaceri împreună.

„Mai Diferit, Mai Interesant” – aceasta este tema din acest an pentru CIFF China International Furniture Fair, în vreme ce Furniture China și-a anunțat tematica „Excelența”. La CIFF, 2.000 de expozanți vor prezenta cele mai noi produse și tendințe pentru mobilierul casnic, decorațiuni interioare, mobilier exterior, mobilier de birou, mobilier comercial, mobilier de hotel, mobilier pentru transportul în comun și pentru spațiile publice de așteptare, utilaje din industria mobilierului (peste 1.000 de utilaje în peste 53 de mii de metri pătrați) și materii prime, pe un spațiu expozițional impresionant, de 400 de mii de metri pătrați.

Clusterul Mobilier Transilvan a fost înființat în 2012 cu 22 de membri fondatori, iar în prezent are 72 de membri: firme, instituții și universități – cu interese diverse în industria mobilei, de la furnizori la producători și de la distribuitori la specialiști în activități conexe, de suport pentru industrie. Încă de la apariție, clusterul a avut scopul de a fi prezent la cele mai importante târguri internaționale din domeniul mobilierului și de a le oferi membrilor săi cât mai multă vizibilitate și cât mai multe oportunități de a întâlni parteneri de afaceri, de a construi relații și de avea acces la cele mai noi tehnologii și trenduri apărute în lume.

De-a lungul timpului, tot mai mulți au observat și au înțeles avantajele de a deveni membru într-un cluster. Spre exemplu, în cazul delegației de acum în China, clusterul le-a putut facilita membrilor săi organizarea întregii deplasări, participarea la cele mai mari târguri de profil, precum și participarea la o recepție unde să cunoască și să intre în dialog cu o delegație a asociației naționale chineze pentru mobilier – China National Furniture Association, cu invitați străini și cu echipa Consulatului General al României la Shanghai.

Cluster Mobilier Transilvan include membri din regiunea de Nord-Vest a României, cuprinzând județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu-Mare, Sălaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com xmanyclips