Curatorii emergenți din țară și din străinătate se pot înscrie la Școala Curatorială de Toamnă 5

Școala Curatorială de Toamnă 5

Centrul Cultural Clujean și Fundația Art Encounters Timișoara deschid înscrierea pentru ediția #5 a Școlii Curatoriale de Toamnă, care va avea loc la Cluj și Timișoara în perioada 13 – 19 noiembrie 2023.

Școala Curatorială de Toamnă este un proiect ajuns la a cincea ediție, dedicat experimentării și gândirii interdisciplinare în arta contemporană. Principalele obiective ale școlii sunt răspândirea cunoașterii în domeniul artelor și introducerea cursanților în profesiile legate de lumea artei, concentrându-se pe teoria și practica curatoriatului contemporan.

Anul acesta o avem alături ca lider de școală pe Xiaoyu Weng, una dintre cele mai provocatoare voci din curatoriatul contemporan global. Experiența și viziunea ei unică, cu tentă distinct globală, precum și implicarea sa de lungă durată în expansiunea canonului istoriei artei, ne vor ajuta să conducem o conversație cu adevărat relevantă în actualul context internațional al artei contemporane.

Cum putem depăși un mod determinist de a gândi în ceea ce privește tehnologia și viitorul?

Aceasta este întrebarea în jurul căreia se construiește cea de-a cincea ediție, pe parcursul căreia participanții vor căuta să navigheze versiuni multiple ale viitorului. Xiaoyu Weng invită cursanții la reimaginarea optimismului și pesimismului tehnologic, contextul diviziunii fiind definit de opozițiile dualiste percepute între materialitate și spiritualitate, om și natură,
viață și moarte, prin intermediul conversațiilor, atelierelor, vizitelor și întâlnirilor. În aceste zile de practică, participanții vor căuta sinergia colectivă care activează gândirea și practica curatoriatului, pentru a angrena diverse domenii, istorii, cunoștințe și tradiții.

Școala Curatorială de Toamnă se adresează tinerilor din țară și din străinătate care activează în zona curatoriatului și a criticii de artă, cu o experiență în domeniu de minimum 3 ani. Seminarul este gratuit și se va desfășura integral în limba engleză.

Este necesară disponibilitatea participanților pe întreaga durată a școlii. Mai multe detalii despre proiect pe https://academiaschimbarii.ro/scoala-curatoriala-de-toamna-5/.

Calendar:                            Școala Curatorială de Toamnă 5
07.09-04.10 | Perioada de înscriere
05.10-10.10 | Selecția participanților
10.10 | Anunțarea participanților selectați
13.11-15.11 | Sesiuni de lucru în Cluj-Napoca
16.11-19.11 | Sesiuni de lucru în Timișoara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.