Câteva elemente discutate în timpul cursului.
Partea din mijlocul unei frunţi arată capacitatea analitică a persoanei şi, în această zonă, găsim ridurile analitice (sau liniile analitice). Capacitatea analitică a unei persoane ne este dezvăluită locul de întâlnire al muşchilor din partea superioară şi din cea inferioară a frunţii. Linia analitică este poziţionată de obicei pe mijlocul frunţii.
Câteodată, ridul analitic este drept, mergând din partea mentală în cea emoţională. Veţi observa la unele persoane mai multe riduri de acest fel; cu cât ridurile analitice sunt mai multe cu atât capacitatea de analiză a persoanei este mai mare, putând, în unele cazuri, să indice o supra-analizare a lucrurilor. De asemenea, la unele persoane aceste riduri analitice sunt mai vizibile sau mai adânci doar pe o jumătate a frunţii; vom şti despre aceste persoane că au o capacitate mai mare de analiză a lucrurilor emoţionale sau a lucrurilor logice. Termenul de analiză emoţională sau logică este subiectiv, deoarece ce este emoţional pentru un grup sau individ poate fi logic pentru altul şi invers.
Unghiurile formate de ochi
Cum determinăm dacă un colţ al unui ochi este coborât sau ridicat? Spunem despre colţurile ochilor că sunt coborâte, sau în cazul celor exterioare ridicate, în raport cu o linie orizontală imaginară, trasată pe sub pupilă.
Colţurile interioare şi cele exterioare ale ochilor reprezină un barometru pentru nivelul de gelozie şi pentru cantitatea de gânduri emoţionale ale unei persoane.
Gândurile emoţionale sunt negative şi pozitive (de exemplu, supărarea, stresul, ostilitatea, tristeţea, vina sau fericirea, atitudinea pozitivă, entuziasmul). Putem determina cât de mult este 0 persoană afectată de aceste stări, urmărind alte elemente faciale care înregistrează efectul pe care îl produc aceste emoţii.
Colţul interior al ochiului este un barometru pentru nivelul de gânduri emoţionale. Cu cât colţul interior (cel de lângă nas) este mai coborât, cu atât persoana va avea un nivel mai mare de gânduri emoţionale. Toata lumea are astfel de gânduri, dar cei al căror colţ interior nu este coborât, nu zăbovesc mult în stările emoţionale pe care le experimentează.
Colţul exterior al ochilor este un barometru care măsoară nivelul de gelozie. Cu cât acesta este mai ridicat (faţă de linia imaginară mai sus amintită), cu atât persoana respectivă va fi mai geloasă. Ţineţi minte însă că gelozia este un lucru pe care aproape toţi oamenii îl au şi este un sentiment natural. Lucrul care este daunator este excesul de gelozie.
Sprâncenele unite şi cele departate
Ca regulă, cu cât sprâncenele sunt mai apropiate, cu atât persoana este mai interesată de imaginea de ansamblu şi cu cât ele sunt mai depărtate, cu atât persoana este mai interesată de detalii.
Ţineţi cont că una dintre sprâncene poate fi mai apropiată de axul feţei decât cealaltă, lucru care înseamnă că din punt de vedere emoţional sau din punct de vedere logic, (în funcţie de partea pe care se află sprânceana în cauză) persoana este mai interesată de detalii sau de imaginea de ansamblu.
Sprâncenele unite
Sprâncenele unite sunt acelea care se întâlnesc deasupra nasului şi reflectă capacitatea de a face conexiuni între diferite elmente sau experienţe şi de a vedea imaginea de ansamblu din care acestea fac parte. De aceea, oamenii care le au aşa sunt apţi să vadă întregul, fără să fie interesaţi sau fără să îşi piardă timpul cu detaliile.
Sprâncenele depărtate
În opoziţie cu cele descrise anterior, sprâncenele depărtate sunt acelea care se află la distanţă una de cealaltă. Acest element descrie persoane interesate de detalii, care vor întoarce o problemă sau un obiect pe toate feţele înainte de al lua o decizie.
Majoritatea sprâncenelor întâlnite sunt o combinaţie a cel puţin două din aceste zece tipuri de bază şi trebuie luată în considerare şi distanţa la care se află una de cealaltă, dar si înălţimea diferită la care pot fi poziţionate sprâncenele. Cu cât o sprânceană este poziţionată mai sus, deci mai aproape de partea mentală a feţei, cu atât deciziile (sau transpunerea gândurilor în practică) vor fi luate la nivel mental.
Se impune atenţia atunci când interpretăm sprâncenele, deoarece multă lume îşi schimbă forma lor (până nu demult acest obicei era mai des întâlnit la femei, dar în ultimul timp s-a observat o creştere a numărului de bărbaţi care îşi schimbă forma sprâncenelor). Schimbarea formei sprâncenelor, a lungimii acestora, a culorii lor, sau alte modificări mai drastice (cum ar fi chirurgia estetică) sunt obiceiuri care afectează personalitatea. Unii chirurgi plasticieni îşi avertizează pacienţii în această privinţă înainte ca aceştia să se decidă asupra operaţiei.
Filtrumul
Spaţiul dintre columela nazală şi buza superioară se numeşte filtrum. Un filtrum înalt este atributul unui vorbitor direct, care spune lucrurilor pe nume. Unul scurt însă va fi, de obicei, al unui individ care nu vorbeşte la obiect, sau se învârte în jurul subiectului.
Ceva şi despre buze
Câteodată, putem observa în jurul gurii, pe conturul buzelor, o linie mai deschisă la culoare. Acest lucru arată dimensiunea pe care au avut-o buzele persoanei în cauză, dar şi dimensiunea potenţială pe care buzele o pot căpăta.
Şi despre osul mandibulei
Forma osului mandibulei îşi capătă forma devreme şi ne furnizează informaţii despre experienţele din copilărie. În general, până în jurul vârstei de 12 ani, forma osului mandibulei poate fi modelată de acţiunile muşchilor asupra ei. După această vârstă, deşi osul continuă să îşi schimbe forma, el o face într-un ritm mai puţin accelerat. Acţiunile muşchilor asupra mandibulei, cum sunt încordatul sau scrâşnitul din dinţi ca răspuns la diferite experienţe, sunt responsabile pentru formele specifice pe care le ia aceasta. Sunt mulţi factori care contribuie la fericirea copilăriei oamenilor: relaţia copil-părinte, relaţia părinţilor între ei, natura presiunii puse de mediul şcolar sau cel familial, modul în care este tratat copilul în colectiv sunt doar câteva exemple frecvente.
Puteţi afla mai multe despre Face Keys de pe site www.facekeys.ro de pe pagina de Facebook www.facebook.com/facekeysromania, urmărind blogul nostru www.facekeysromania.blogspot.ro.