Municipiul Cluj-Napoca este un oraș cu o energie debordantă, îndrăgit atât de către turiști, dar mai ales de către cei ce locuiesc aici. Dacă intenționezi să faci o vizită în orașul supranumit și Inima Transilvaniei, vei fi întâmpinat de o mulțime de atracții, evenimente și locuri spectaculoase de vizitat. Activități palpitante în Cluj

Descoperă la pas frumusețile Clujului

Centrul istoric din jurul Pieței Unirii, cea mai mare piață din Cluj, este unul deosebit de frumos. Aici vei putea admira Biserica Romano-Catolică „Sfântul Mihail”, edificiul emblematic al orașului și Ansamblul Monumental Matei Corvin. Palatul Banffy, care în prezent  găzduiește Muzeul de Artă din Cluj-Napoca și celebra Stradă în Oglindă sunt doar câteva din atracțiile pe care le vei întâlni.

Piețele principale din centrul orașului, anume Piața Muzeului, Mihai Viteazul, Avram Iancu și Unirii găzduiesc atât numeroase obiective turistice Cluj și evenimente culturale, cât și restaurante confortabile, împletind, astfel, istoria cu prezentul. De altfel, aceste piețe reprezintă niște puncte de reper ideale atunci când vrei să pornești la pas prin centrul orașului, pentru a descoperi frumusețile sale.

Participă la festivaluri și la evenimentele culturale

Numeroasele festivaluri și evenimente organizate în oraș atrag în fiecare an o mulțime turiști din toate colțurile lumii. Seară de seară, atât clujenii, cât și turiștii sunt așteptați la fel și fel de spectacole, începând cu piese de teatru, operă, proiecții de film sau expoziții, organizându-se evenimente pentru toate gusturile.

Mai mult decât atât, în fiecare an, Clujul găzduiește cele mai iubite și consacrate festivaluri din întreaga țară, printre care se numără și Untold, TIFF, Electric Castle, Jazz in the Park și nu numai.

Poposește în restaurantele cochete Activități palpitante în Cluj

Ospitalitatea specific ardelenească este cunoscută și apreciată în întreaga lume. O vei întâlni atât la cazare, cât și în restaurantele cărora le vei călca pragul. Fiind un oraș multicultural, vei găsi o mare diversitate de localuri, unde te vei putea delecta cu fel și fel de bucate delicioase. Varza à la Cluj este un preparat reprezentativ zonei, așadar nu trebuie să îl ratezi.

Bucură-te de spațiile verzi Activități palpitante în Cluj

Deși Clujul este un oraș aglomerat, poți găsi și zone verzi unde ai posibilitatea de a relaxa printr-o plimbare. Parcul Central și Grădina Botanică sunt două „oaze de natură” din centrul orașului, pe care clujenii le frecventează ori de câte ori au nevoie de un moment de liniște. Un alt loc deosebit este Parcul Etnografic Cluj, un adevărat muzeu în aer liber, unde vei putea descoperi o mică fărâmă din viața rurală transilvăneană.