Demain Le Film la Cluj – Caravana Guerilla Verde ediţia XIV

Vă invităm la vizionarea celui mai bun documentar al anului pe 16 noiembrie, ora 18.00, la Cinema Dacia. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. Puteţi face rezervări pe paginile Guerilla Verde (Fan Page) şi Media Image Factory, chiar aici pe pagina evenimentului sau ne puteţi scrie la office@imagefactory.ro.

Documentarul Demain/Ziua de Mâine, un film produs și regizat de Cyril Dion alături de Mélanie Laurent – pe care o știm din Inglorious Basterds, Now You See Me, By the Sea, sau Concertul lui Radu Mihăileanu – încearcă să răspundă acestor întrebări. Filmul a inaugurat Conferința pentru climă a ONU, celebra COP2 de la Paris din 2015, iar anul acesta a obținut Premiul César pentru cel mai bun film documentar.

Demain nu este un documentar ecologic, este o privire asupra societăţii, aşa cum ar putea fi mâine. Filmul începe de la un studiu ştiinţific publicat în revista Nature, în 2012. Acesta, destul de devastator, anunță o prăbușire generală a ecosistemelor noastre, deci şi sfârșitul condițiilor de viață stabile pe Pământ. Ca răspuns, Cyril Dion și Mélanie Laurent împreună cu o echipă de alte patru persoane Alexandre, Laurent, Raphäel şi Antoine, toţi în jur de 30 de ani, pleacă în 10 țări (Franţa şi Insula Réunion, Elveţia, SUA, Marea Britanie, Danemarca, Belgia, Finlanda, Norvegia, Islanda, India) să ancheteze ce ar putea provoca această catastrofă, cum ar putea fi ea evitată şi să exploreze lumea în căutarea de soluţii capabile să salveze generaţiile viitoare. În timpul călătoriei, ei întâlnesc pionierii ce reinventează agricultura, energia, economia, democrația și educația.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.