Cel mai longeviv festival de muzică electronică din România, Delahoya, îi anunță pe Die Antwoord ca headliners ai ediției aniversare cu numărul XX.

În următoarea lună vor fi anunțate alte 30 de nume de artiști și trupe din România și străinătate, iar până atunci primele bilete sunt disponibile la un preț special.

Delahoya va avea loc în 10-11 iunie 2016, pe Valea Gârbăului, lângă Cluj-Napoca

Trupa sud-africană Die Antwoord va fi cap de afiș la ediția aniversară a primului și celui mai longeviv festival de muzică electronică din România, Delahoya. În 2016, festivalul împlinește 20 de ani de existență și sărbătorește această ocazie oferind fanilor o experiență mai puternică și mai de amploare: două zile de festival, trei scene, 40 de artiști și headliners care evoluează pe scenele celor mai mari evenimente de profil din lume.

DieAntwoord la Electric Castle (4) 1600px

Prima surpriză anunțată anul acesta este Die Antwoord. Trupa a câștigat noi fani în România după participarea la festivalul Electric Castle din 2014. În prima seară a acestuia, Die Antwoord au demonstrat ce înseamnă cu adevărat un spectacol live, bine construit, alert și mereu suprinzător. La final, ei s-au declarat impresionați de experiența de a urca pe scenă în fața fanilor de aici, motiv pentru care o revenire la Cluj era dorită atât de artiști, cât și de organizatorii evenimentelor de profil.

Această revenire se va produce pe scena principală Delahoya, unde Die Antwoord vor veni cu noul lor album Donker Mag și vor arăta din nou că, deși muzica lor poate fi descărcată gratuit și legal de pe Internet, nimic nu se compară cu a-i vedea în direct și a te conecta la energia pe care reușesc să o transmită.

DieAntwoord la Electric Castle (2) 1600px

Trupa sud-africană de rave hip‑hop a fost fondată în 2008 de Ninja, Yolandi și DJ Hi-Tek. Ritmurile lor își au rădăcinile în arta urbană și contra‑cultura numită „zef”, specifică comunităților sărace din Africa de Sud, unde oamenii încercau să își exprime identitatea printr-un stil care să îi deosebească. Dincolo de ritmurile alerte a muzicii și de nebunia vizuală a videoclipurilor, regăsim de multe ori comentarii legate de inegalitatea socială și haosul din lumea în care artișii s-au format.

 „În următoarea lună, comunitatea Delahoya va avea parte de noi surprize – vom sărbători performanța de a atinge 20 de ani de existență prin cel mai puternic lineup din istoria festivalului, cu peste 30 de nume de artiști români și internaționali obișnuiți ai marilor evenimente de profil, din zone muzicale diferite”, spune Teodor Negrea, managing partner Delahoya.

Ediția a XX-a Delahoya va avea trei scene, una dedicată stilului tehno care a consacrat festivalul, o scenă de LIVE, drum&bass, electro și dubstep, dar și una dedicată artiștilor români, continuând misiunea acestui eveniment de pionierat de a aduce talentele autohtone în fața unei numeroase comunități de fani.  Evenimentul va avea loc în 10-11 iunie 2016, pe Valea Gârbăului, lângă Cluj‑Napoca.

DieAntwoord la Electric Castle (3) 1600px

Primele 1.000 de bilete s-au pus în vânzare astăzi cu un preț special de 59 de lei pentru ambele zile. Biletele sunt disponibile în rețeaua BiletMaster. Ulterior, prețul biletelor va crește.

Festivalul Delahoya a fost fondat în 1997 și a fost primul eveniment de gen din România, reunind tânăra comunitate a fanilor muzicii electronice și fiind martor la evoluția rapidă a acestui gen muzical timp de aproape două decenii. Ediția 2016 beneficiază de sprijinul Primăriei Cluj‑Napoca și al Consiliului Județean Cluj.