A doua ediție a Food Talks

Impact Hub Cluj-Napoca continuă seria de evenimente Food Talks cu a doua ediție, care va avea loc în data de 7 decembrie, de la ora 18:00,  concentrată pe food waste: de această dată ne uităm la ceea ce se întâmplă cu mâncarea pe care o avem ca surplus și ne uităm la ceea ce se întâmplă cu deșeurile care survin în urma pregătirii sau consumării alimentelor. Bineînțeles, alături de invitați care sunt implicați în aceste procese, care au experiența necesară și care au deschiderea de a împărtăși aceste informații.

Invitatele acestei ediții sunt:

Ioana Crișan – Co-founder @La Bonbonniere: Cum sa reducem risipa în bucătărie

Eu sunt Ioana și sunt pasionată de gătit, iar anul acesta am decis să îmi trăiesc visul: La Bonbonniere.

Sunt norocoasă să vin dintr-o familie în care risipa alimentară este evitată cât de mult. Mă bucur că am fost crescută în acest spirit și încerc să mențin aceeași regulă și în atelierul nostru. De aceea, cred că cel mai bun lucru pe care îl putem face, este acela de a crea o cultură a măsurii în familiile și bucătăriile noastre.

Noemi Salantiu Food sharing ca alternativă la food waste

Sunt arhitect de comunități și suflet călător. Prin platforma internațională EdgeRyders pe care am fondat-o, mă conectez cu o mulțime de oameni “schimbă lume”, iar provocarea este să gândesc modalități de sprijin reciproc pentru proiecte. Recent mă preocupă întrebarea: de ce Clujul n-ar intra în mișcarea food sharing la nivel global?

Cami Gui – Gurmandă și membră în proiectul Food Waste Combat Cluj –  Food sharing ca alternativă la food waste

Înainte de toate, cred cu tărie că gătitul e o formă de iubit și trăit intens, la-ndemâna oricui.

Împreună cu o mână de oameni care îmi împărtășesc părerile și cred în consumul sustenabil, duc de vreo 2 ani o luptă serioasă cu risipa alimentară. Am un proiect de suflet la JCI- Food Waste Combat și un blog (https://zmeaoa.wordpress.com/about/), care împreună sunt vehiculele mele de convins lumea că oricine și oricând poate găti. Că mâncarea apropie oamenii și hrănește burțile, dar și sufletele. Și că trebuie să învățăm să o prețuim. Învăț zi de zi cum să fac asta și cum să-i conving și pe alții.

Adriana Călin – manager CollectOil Center: Reciclarea deșeurilor în contextul economiei sociale

Întotdeauna mi-am dorit să mă implic într-un proiect care să îmbine elemente ale business-ului tradițional cu principiile responsabilității sociale. Având un background solid atât în ceea ce privește acțiunile în ONG-uri cât și o bogată experiență în business, în momentul acesta am găsit o formulă ideală ca să satisfac cele doua direcții. Consider că am ajuns la o maturitate care să îmi permită să mă angrenez în acest proiect curajos și unic în România.

Alături de noi vor fi și băieții de la Londoner Pub, să servească licori care merg bine cu povești informale.

Participarea la eveniment este gratuită, însă înregistrarea este obligatorie și se face pe site: http://cluj.impacthub.ro/event/food-talks-2/.

Ultimele decenii reprezintă o perioadă de timp în care oamenii au dat tot mai multă importanță unui anume subiect – alimentația – care a devenit astfel un subiect de interes pentru multiple părți implicate în această industrie. Grădinăritul urban, business-urile HoReCa, obezitatea, tehnicile de agricultură, mâncarea din școli, etichetarea alimentelor sau pur și simplu plăcerea de a găti și a mânca ceva bun – sunt subiecte care au câștigat tot mai multă vizibilitate.

Ne propunem să organizăm o serie de evenimente în cadrul cărora să explorăm toate aceste fațete mai sus enumerate. Ne propunem să fie discutate aspecte practice, uneori dintr-o perspectivă științifică, alteori dintr-o perpspectiva de business, si de cele mai multe ori dintr-o perspectivă socială. Toate acestea, alături de oameni care interacționează zi de zi cu acest domeniu – pe diferite nișe. Această serie se va numi Food Talks.

Despre Impact Hub Cluj-Napoca

Impact Hub Cluj-Napoca este organizația care susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor inovatoare în cadrul unei comunități globale, oferind spații de lucru colaborative, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente. Impact Hub Cluj-Napoca face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 75 de locații de pe 5 continente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.