Ne-a fost dor de un festival, ne-a fost dor de muzica, ne-a fost dor sa dansam pana in zori, obositi, dar fericiti. Ne-a fost dor sa ne intalnim cu prietenii. Da, ne-a lipsit agitatia din festival, zilele cu soare si dormitul la cort, ne-a fost dor de Castel. EC_Special –

Tuturor ne-a lipsit ceva…si asa a aparut editia EC_Special, o editie intinsa pe 10 zile, atat in Bontida, cat si in mai multe locuri din Cluj. Dupa multe incercari si reprogramari, dupa o pauza destul de mare a aparut si primul festival mare, de cand a inceput pandemia – EC_Special.

Abia am asteptat sa se deschida portile si sa ajungem in Bontida, sa exploram domeniul vast al Castelului Banffy. Unii dintre noi erau la primul contact cu festivalul si ii puteai vedea fericiti cum exploreaza fiecare colt, altii erau bucurosi si melancolici deopotriva ca revad locuri si retraiesc amintirile editiilor trecute. Era o forfota continua in toate directiile, un freamat care ne-a lipsit. Nu ne venea sa credem ca, in sfarsit, se intampla, in sfarsit putem merge la festival.

Unele scene au ramas la fel ca in anii trecuti, altele s-au modificat putin. Acesta este si cazul scenei principale, care, in acest an, a avut parte de alt concept, fiind foarte apreciata in fiecare seara. Atractia festivalului au fost cele 3 baloane cu aer cald, amplasate in spatele scenei principale si care ne-au invitat, in cele 3 zile, sa incercam experienta unica a zborului cu balonul cu aer cald.

In cele 3 zile la Bontida au venit mii de oameni, atat din tara cat si din strainatate. Toata lumea era fericita, atat artistii cat si publicul ca pot sa se revada si sa danseze pana in zori. Show-urile artistilor HVOB, Sigma, Ben Bohmer, DJ Marky au oferit participantilor momente de mare intensitate, adunand in fata scenelor mii de fani.

EC_Special -

Show-urile artistilor HVOB, Sigma, Ben Bohmer, DJ Marky au oferit participanților momente de mare intensitate, adunand in fata scenelor mii de fani.

Dupa cele 3 zile in locul unde s-a nascut Electric Castle, festivalul s-a mutat in inima Clujului, aducand distractia si concertele mult asteptate mai aproape de fani. Acest lucru a facut mult mai accesibil accesul celor din oras in cadrul festivalului.

Scena din Piata Unirii a fost plina, in fiecare seara, atat in interiorul perimetrului, cat si pe strazi, de fanii care isi asteptau nerabdatori artistii preferati.

Pe langa concerte, puteai explora si instalatiile de new media, amplasate in diverse puncte cheie din oras. Atractia principala a fost instalatia de lumini de la Turnul Parasutistilor numita Skytower.

EC_Special -

In oras, concertele care au adunat cei mai multi fani au fost cele sustinute de Asaf Avidan, Alternosfera, Aurora, Molchat Doma, Vita de Vie, Robin and the Backstabbers.  De departe, cei mai asteptati au fost cei de la Subcarpati, care au marcat si o premiera: o trupa din Romania a adunat in fata scenei mai multi participanti decat o trupa straina prezenta la festival. Si discutiile din cadrul EC Talks, pe diverse teme, au fost apreciate, dovada fiind publicul numeros care a luat parte la acestea.

EC_Special -

Abia asteptam editia de anul viitor. See you at the Castle!

Photo credit EC Photo Team