Ediția fizică a Wizz Air Cluj-Napoca Marathon 2021 se amână

Wizz Air Cluj-Napoca Virtual Marathon

Wizz Air Cluj-Napoca Marathon 2021, programat în 10 – 11 aprilie, se amână pentru la toamnă: în 6 – 7 noiembrie 2021. Din cauza situației epidemiologice, autoritățile nu permit încă organizarea unor evenimente cu participarea unui număr mare de oameni. Suntem optimiști însă că, până în toamnă, campania de vaccinare anti Covid-19, desfășurată în prezent, va începe să-și arate rezultatele, iar populația, imunizată în bună măsură, va putea participa la evenimente cu un public numeros.

În intervalul 10 – 18 aprilie 2021 va avea însă loc o ediție virtuală a evenimentuliui: 2.0 Wizz Air Cluj-Napoca Virtual Marathon. Este cea de-a doua ediție a maratonului virtual, în continuarea celei din toamna anului trecut (1.0 Wizz Air Cluj-Napoca Virtual Marathon, desfășurată între 9 – 15 noiembrie 2020). Evenimentul face parte din seria IndividuALL Running Series, organizată, de la începutul pandemiei, de Runners Club, sub conceptul de ”concurăm împreună, alergăm separat”.

2.0 Wizz Air Cluj-Napoca Virtual Marathon va avea loc sub același slogan: ”Grow your wings together!”. La fel ca anul trecut, alergătorii vor putea face în continuare ceea ce iubesc, însă în condiții de maximă siguranță: fiecare participant poate să își ducă la bun sfârșit oricare dintre cele 4 curse, unde și cum dorește, oricând între 10 și 18 aprilie.

Runners Club, împreună cu sponsorul oficial, Wizz Air, și cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, au luat această decizie în contextul în care nu există, în acest moment, certitudinea că evenimentul se poate desfășura în cele mai sigure condiții.

”Nu ne-am imaginat, la începutul anului trecut, că va trebui să ne reinventăm. Ca organizatori de evenimente, dar, în primul rând, ca alergători. Însă așa s-au născut evenimentele virtuale, individuale, cele în care alergăm singuri, când și cum vrem, într-un interval de timp, iar apoi ne înregistrăm rezultatele pe o platformă. Nu mai este spectacol, nu mai sunt spectatori, nu mai este atmosfera magică a evenimentului cu public, însă există în continuare motivația de a alerga, de a face mișcare, de a ne menține sănătatea. Și tocmai pentru că sănătatea este cel mai important factor, așteptăm redresarea stării generale de sănătate a țării, pentru a putea reveni la evenimentele fizice cu care am fost obișnuiți atâția ani. Dorința noastră coincide cu cea a alergătorilor: să ne vedem cât de curând la evenimente fizice, cu atât mai mult cu cât ediția din acest an este una cu totul specială: a 10-a a Maratonului Internațional Cluj-Napoca”, a declarat Horațiu Morar, președintele fondator al Asociației Runners Club, organizatorul evenimentului.

Wizz Air

Regulile maratonului Virtual sunt:

 • La înregistrarea pe maraton-cluj.ro, participanții trebuie să declare distanța aleasă:

–          Maraton Wizz Air: 42.2 km

–          Semimaraton Hervis: 21.1 km

–          Cros Garmin: 10 km

–          Cros Mega Image: 5 km;

 • Înscrierile se inchid pe 14 aprilie;
 • Înregistrarea rezultatelor proprii se face de fiecare concurent până cel târziu a doua zi după desfășurarea activității, prin aplicația dedicată, disponibilă pe pagina de înscriere.

Ca parte a taxei de start (79 lei), participanții vor primi un pachet atractiv cu:

 • Geanta marinărească
 • Mâneci de compresie
 • Bandana Vaxicum
 • Gel Vaxicum
 • Număr concurs: se descarcă din aplicație
 • Diploma de finisher: se descarcă din aplicație
 • Medalie: se primește doar în cazul finalizării distanței de concurs la care participantul e înscris
 • Acces la clasament și rapoarte
 • Import automat de date din Strava, Garmin sau MapMyRun

Ce se întâmplă cu înscrierile pentru evenimentul fizic?

Cei care s-au înscris deja au următoarele optiuni:

– Înscrierile la toate cursele din cadrul Wizz Air Cluj-Napoca Marathon vor fi reportate pentru ediția din toamnă;

– Posibilitatea de transfer a locului către o altă persoană, în mod gratuit;

– Posibilitatea de transfer a locului la altă probă, în mod gratuit;

– Returnare a 75 % din taxa de participare;

– Posibilitatea de transfer a înscrierii către competiția din 10-18 aprilie, 2.0 Wizz Air Cluj-Napoca Virtual Marathon 2021.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.