Educatia si orientarea in cariera pe intelesul tuturor, la conferinta RIUF YouForum

Pe 9 octombrie, la Sala Polivalenta din Cluj Napoca, cei interesati sa gaseasca un program de studiu in Romania sau in strainatate se pot intalni cu reprezentantii a peste 60 de universitati din 9 tari si pot afla mai multe despre ce optiuni de cariera au, discutand cu reprezentantii celor mai apreciate branduri din zona Transilvaniei. Toate acestea daca vor participa la RIUF YouForum, conferinta organizata in cadrul RIUF – The Romanian International University Fair.

RIUF YouForum- eveniment unic in Romania

Pe langa gama variata de universitati prezente la RIUF, vizitatorii pot participa si la prima conferinta dedicata dezvoltarii personale si orientarii in cariera a tinerilor de liceu si a studentilor.  Printr-o structura dinamica, care contine ateliere practice, sesiuni de discutii si peste 10 prezentari ale programelor de studiu oferite de universitatile si institutiile educationale prezente la RIUF, conferinta RIUF YouForum a fost creata pentru a oferi suport celor care inca nu si-au gasit vocatia sau care inca nu stiu ce program de studiu sa aleaga.

Eveniment unic in Romania, RIUF YouForum le va oferi ocazia celor prezenti sa discute cu peste 25 de invitati din tara si din strainatate printre care si Alin Vaida (Jazz in the Park), Andrei Mutu (I love Cluj), Daniela Dumulescu (consultant UNICEF), Victor Miron (Cartile pe fata), Alexandru Raul Gherman (DJ SHIVER).

Ateliere practice, sesiuni de discutii cu oamenii din echipele celor mai cunoscute branduri si universitati din Romania si din strainatate

Trasand o paralela intre teorie si practica, conferinta isi propune sa abordeze teme care pun accent pe dezvoltarea personala si profesionala, pe oportunitatile de cariera, dar si pe mecanismele prin care elevii si studentii isi pot forma o retea sociala puternica.

In cadrul sesiunilor de discutii, invitatii RIUF YouForum urmaresc sa inspire si sa ajute tinerii prezenti prin intermediul propriilor experiente, abordand teme precum „Prima sesiune de educatie nonformala?”, „Alunga plictiseala: Think outside the box”, „Speak UP for your succes”.

In ceea ce priveste partea practica a conferintei RIUF YouForum, atelierele propuse introduc participantii in domenii precum IT&C, arta, business, marketing sau antreprenoriat, urmarind interactiunea acestora cu specialisti din domeniu si experimentarea laturii profesionale de care sunt interesati. „Atelier practic de DJing”, „Create your OUTstanding CV”, „Cum faci sa ai un proiect personal de succes” sunt o parte din atelierele practice din cadrul RIUF YouForum. Acestea urmaresc sa ofere participantilor o experienta unica prin intermediul careia pot afla daca se identifica sau nu cu domeniul lor de interes.

In plus conferinta cuprinde si peste 10 prezentari ale universitatilorsi institutiilor educationale prezente la RIUF-The Romanian International University Fair, printre care si Study in Germany, Engineering and Science in the UK, Study Hospitality Management in Switzerland.

Cei interesati pot afla mai multe informatii pe www.riuf.ro. Inregistrarea pe site le permite acestora accesul pe toata durata targului din9 octombrie, inclusiv la conferinta RIUF YouForum. Dupa eveniment, acestia vor primi o oferta personalizata de studii in functie de tarile si domeniile lor de interes.

Cei care nu pot ajunge la RIUF Cluj Napoca, pe 9 octombrie, la Sala Polivalenta, mai au o sansa sa participe pe 6-7 octombrie, la RIUF Bucuresti (Sala Palatului), pe 11 octombrie la RIUF Iasi (Palas Congress Hall), pe 13 octombrie la RIUF Constanta (Hotel Ibis).

Educativa este un grup de organizatii non-guvernamentale si companii ce dezvolta produse si servicii educationale care ajuta tinerii romani in identificarea si fructificarea oportunitatilor de dezvoltare personala. Printre programele Educativa se numara serviciile de consiliere educationala Edmundo, Universalio si Edmerica, serviciul de recrutare Reviro si platforma centralizata de inscriere la universitati din Romania, AdmitereOnline.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.