Efectele secundare ale Festivalului SoNoRo în Cluj-Napoca

Side Effects, cea de-a XIII-a ediție a Festivalului SoNoRo se află în desfășurare în Cluj-Napoca, până duminică, 18 noiembrie, și invită publicul clujean să se bucure de patru concerte cu un repertoriu extraordinar, dar și de prezența unor artiști reputați ce concertează pe cele mai importante scene din lume.

Festivalul SoNoRo se reîntoarce cu drag în Cluj-Napoca, unde are cel mai consistent program, după cel din București. Anul acesta vom oferi patru concerte, cu un repertoriu cât se poate de divers, adaptat fiecărui spațiu care le găzduiește, pentru a oferi o experiență completă, acustică și vizuală. Astfel, vă invităm vineri seară la Vertigo, un concert amețitor în mansarda Casei Boema, unde Thorsten Johanns va contrapunca acordurile clasice cu al său clarinet, în interpretarea “New York Counterpoint”, de Steve Reich. Tot aici vom oferi publicului o intrepretare a Cvartetului de coarde nr. 2 „Company”, de Philip Glass. Sâmbătă vom reveni în Biserica Reformată Calvină, cu un program înălțător, ANIMA ALLEGRE, ce cuprinde lucrări de Richard Strauss, Frank Bridge și Wolfgang Amadeus Mozart, pentru a încheia duminică, fulminant, în sala Auditorium Maximum a Universității Babeș-Bolyai, unde vom relua și Rapsodia Română de George Enescu, pentru clujenii care nu au putut participa la concertul de deschidere de la Banca Națională a României,  declară Răzvan Popovici, Directorul Festivalului SoNoRo.

Vineri, 16 noiembrie 2018, de la ora 20:00, are loc concertul Vertigo la Casa Boema, repertoriul incluzând lucrări de Carl Maria von Weber (Cvintet cu clarinet în si bemol major, Op. 34), Steve Reich („New York Counterpoint” pentru clarinet amplificat și bandă), Helena Winkelmann („Ciaconna” pentru vioară solo) și Philip Glass (Cvartet de coarde nr. 2 „Company”). Vor interpreta: violoniștii Max Baillie și Jonian Ilias Kadesha, violoștii Meghan Cassidy și Răzvan Popovici, violonceliștii Justus Grimm și Valentin Răduțiu și clarinetistul Thorsten Johanns.

Seara de sâmbătă, 17 noiembrie, de la ora 19:00, aduce pe scena Bisericii Reformate Calvine concertul Anima Allegra. Repertoriul conține compoziții de Richard Strauss (Capriccio pentru sextet de coarde, Op. 85), Frank Bridge (Lament pentru două viole),  Wolfgang Amadeus Mozart (Cvintet cu clarinet în la major, KV 581). La acest concert intrarea este liberă.

Duminică, 18 noiembrie, de la ora 19:00, publicul este invitat la concertul SoNoRo Side Effects, la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, Sala Auditorium Maximum.

Repertoriul cuprinde compoziții de Wolfgang Amadeus Mozart (Grande Sestetto Concertante în mi bemol major, KV 364 după Sinfonia Concertante), Valentin Silvestrov (The Messenger pentru pian solo), Johannes Brahms (Cvintet cu clarinet în si minor, Op. 115) și George Enescu (Rapsodia Română nr. 1 într-un aranjament pentru cvartet cu pian de Thomas Wally).

La acest concert, artiștilor din serile precedente li se alătură pianista Diana Ketler, Directorul artistic al Festivalului SoNoRo.

Mai multe informații despre concerte și artiști pe www.sonoro.ro

Înființat în anul 2006, Festivalul SoNoRo a adus muzica de cameră în prim-planul vieţii culturale româneşti şi a inclus scena muzicală românească într-o reţea de festivaluri europene de înaltă ţinută. Pe lângă parteneriate regulate cu festivaluri din Italia, Letonia, Germania, Anglia, Austria, Israel şi Japonia, SoNoRo a concertat în unele dintre cele mai renumite săli din lume, cum ar fi Wigmore Hall din Londra, Konzerthaus din Viena, YMCA din Ierusalim şi Carnegie Hall din New York.

Platforma culturală SoNoRo include Festivalul SoNoRo (13 ani), SoNoRo-Inteferențe, programul de burse și workshop-uri pentru tineri muzicieni (12 ani), SoNoRo On Tour (11 ani), SoNoRo Arezzo (8 ani), SoNoRo Conac, seria de concerte estivale găzduite de clădiri de patrimoniu din România (6 ani).

SoNoRo este membru al European Festivals Association.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.