Electric Castle 2017 – fara cizme si pelerina

Despre Electric Castle se pot spune foarte multe povesti. Esentiale sunt opiniile celor care au fost la festival si cum au rezonat acestia cu evenimentul, pe perioada celor 5 zile. Electric Castle 5 a fost cu totul diferit fata de toate editiile precedente. Un prim aspect il constituie vremea. Daca in anii trecuti vremea a fost mohorata si foarte ploioasa, in acest an, timpul a tinut cu festivalierii si cu organizatorii. Este adevarat ca au fost unele momente cand a mai plouat chiar si anul acesta, insa nu foarte intens si nu a durat mult.

Spre deosebire de anul trecut, organizatorii s-au pregatit temeinic de ploaie, toata lumea fiind convinsa ca nu se poate Electric Castle fara ploaie abundenta. Cu alte cuvinte, anul acesta, organizatorii au facut in asa fel incat sa existe mult mai multe spatii acoperite unde festivalierii se pot adoposti in caz de conditii meteo nefavorabile. De asemenea, si zona de food court a fost mult mai bine protejata fata de capriciile vremi. Cei care au venit la EC erau oarecum linistiti ca pot manca in voie fara sa fie uzi din cap pana-n picioare. Cu toate acestea suntem convinsi ca oamenii au venit foarte bine pregatiti pentru ploaie. De altfel, foarte multi erau gata echipati cu celebrele cizme si pelerine, chiar daca cerul era senin. Dupa cum stim ploaia este o traditie, care pana anul acesta, facea parte din festivalul Electric Castle. Apreciem foarte mult straduinta organizatorilor pentru a proteja cat mai bine oamenii de intemperiile vremii. Se vede ca organizatorii au citit review-urile critice de anul trecut si au remediat problemele.

Comunicarea cu presa si cu festivalierii a fost aproape de nota 10. Spre deosebire de anul trecut, comunicarea a fost mult mai usoara si mai placuta. Presa a avut la dispozitie toate informatiile de care avea nevoie.

Festivalierii au putut folosi aplicatia de mobil, care a fost extrem de utila, plus ca erau peste tot persoane din cadrul festivalului pe care le puteai intreba ceea ce te interesa sa afli.

Transportul a fost exceptional! Anul trecut s-a stat foarte mult la coada la autobuze, insa anul acesta nu a mai fost cazul. Si aici se vede o imbunatatire majora. Daca la editia precedenta, cand ploua foarte tare, doar un singur autobuz prelua oameni, acum situatia a stat complet diferit. La plecare spre Cluj – Napoca erau cate 3 autobuze care preluau oamenii simultan si acest lucru se simtea, deoarece nu se statea la coada mai mult de 30 minute. De asemenea, s-a mai creat o statie in plus la Iulius Mall, cei din zona respectiva nemaifiind nevoiti sa vina pana la Sala Sporturilor. In ceea ce priveste parcarea, au fost cativa care s-au plans ca era cam scump 30 lei. Da, poate a fost cam scump, dar era mult mai la indemana si mai ieftin transportul cu autobuzul.

Accesul, credit point-urile si barurile au fost precum organizarea, adica aproape perfecte. Niciunde nu se statea la rand mai mult de maxim 5 – 7 minute, ceea ce este foarte bine pentru un festival de amploarea Electric Castle. Cei de la firmele de paza au fost mult mai amabili cu oamenii veniti sa se distreze si nu s-au mai creat anumite neplaceri ca acelea de anul trecut.

Line–up – ul a fost unul de exceptie. Cu toate acestea, multi spun ca anul acesta a fost cel mai slab line – up. Noua ne-au placut mult majoritatea artistilor prezenti si pe care am reusit sa-I vedem.

Editia cu numarul 5 de Electric Castle a fost cea mai reusita de pana acum, din toate punctele de vedere. Anul acesta la EC, cizmele si pelerinele au ramas sigilate pentru foarte multi dintre noi. Speram sa nu fie nevoie sa le folosim in anii urmatori.

https://www.youtube.com/watch?v=OUVwYPYrQyw

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.