Electric Castle 2018 – amestec electrizant de ploaie si soare

Celebrul festival Electric Castle a ajuns la final si in acest an. La acest festival am avut parte de toate. Am avut parte din plin capriciile vremii, care a fost la extreme, am avut parte de multa muzica buna si distractie si mai multa.

Au fost 5 zile magice si pline de oboseala pentru toata lumea. Cei mai multi oameni pe care ii intalneai si cu care apucai sa povestesti spuneau ca sunt destul de obositi. Acest lucru se datoreaza exclusiv festivalului si organizatorilor, care si in acest an, ne-au surprins cu lucruri noi, asa cum ne-au obisnuit de la an la an.

Cum a fost la Electric Castle in ziua 0

 

Am inceput ziua cu multa nerabdare sa ajungem la Bontida. Drumul pana la castel a fost destul de greoi, din cauza traficului infernal. Masini mici, camioane, autocare si trenuri, toata lumea se indrepta spre Bontida. Odata ajunsi acolo am avut parte de surprize foarte placute. Organizatorii au lucrat foarte mult si totul arata impecabil. Soarele stralucea si anunta un Electric Castle 2018 perfect, pana spre seara… Anul acesta ne-am convins inca o data, daca mai era cazul, ca nu se poate nicio editie Electric Castle fara ploaie.  Prima zi de festival a fost dominata de ploaie. Astfel, nu a durat foarte mult pana cei aproximativ 33.000 de oameni au transformat pamantul intr-o mare de noroi. Tot in ziua 0 s-a inregistrat un record de prezenta pentru prima zi, de cand exista festivalul. Publicul nu a tinut cont de ploaie si s-a distrat foarte bine pe muzica lui Damian Marley, care a fost pentru prima data in Romania. Putem spune ca ziua 0 a fost o zi de acomodare cu ploaia.

Cum a fost la Electric Castle in ziua 1

 

Joi a fost ultima zi de ploaie la Electric Castle 2018, insa a plouat in cateva runde. In aceasta zi 39.000 de oameni au fost prezenti in incinta castelului, toti avand un singur scop: distractia. Printre artistii remarcati in aceasta zi a fost si Ellie Rowsell, solista trupei de alternative rock Wolf Alice. Aceasta si-a sarbatorit ziua de nastere chiar la Electric Castle, impreuna cu cei prezenti. In ziua 1 petrecerea a continuat cu mult dupa rasaritul soarelui, petrecaretii facand rocada intre cele 9 scene ale festivalului.

Cum a fost la Electric Castle in ziua 2

 

Vineri a fost o zi cu totul speciala. Toata lumea se uita spre cer sa vada cand se aduna norii, iar cei care nu erau inca sositi la Bontida, ii intrebau pe cei prezenti, cum este vremea si evident daca mai este nevoie de cizme. In ziua cu numarul 2 nu a plouat deloc la Bontida si astfel, noroiul a inceput sa se usuce. 44.000 de oameni au ales sa petreaca ziua de vineri la Electric Castle. Putem spune ca Barry Ashworth, fondatorul Dub Pistols a fost vedeta serii. El aflandu-se pentru prima data la festival. Distractie maxima a fost si pe scena Booha Mansion. La fiecare editie, locul unde este amplasata scena este neincapator pentru miile de petrecareti. Si in aceasta seara distractia a continuat pana dimineata in zori.

Cum a fost la Electric Castle in ziua 3

 

Sambata a fost o zi de vis pentru toata lumea prezenta. 48.000 de oameni au vibrat, au dansat si s-au distrat pana in zori, alaturi de artistii lor preferati. Printre cei care s-au facut remarcati in aceasta zi, sunt membrii formatiei Subcarpati. La concertul lor au luat parte mii de oameni, care au cantat si dansat impreuna cu ei.

Cum a fost la Electric Castle ultima zi

 

Ziua de duminica a fost una destul de trista. Nu din cauza organizatorilor sau din cauza conditiilor meteo, ci pentru ca era ultima zi de festival. Practic nimeni nu isi dorea ca editia din acest an sa ajunga la final. Superstarul Jessie J a fost cap de afis al ultimei zile de festival. Artista a facut un gest foarte frumos: a ales să cedeze scena pentru câteva minute unei fetițe de doar 10 ani din Cluj‑Napoca. Adalia se afla în primul rând când artista a invitat-o pe scenă și i-a permis să aleagă orice piesă din repertoriu ei pe care să o cânte împreună. „Masterpiece” a fost alegerea micuței fane, iar piesa a fost interpretată senzațional, în uralele a peste 30.000 de oameni.

Puncte forte Electric Castle 2018

 

  • Ne-a placut foarte mult supermarketul Lidl amplasat in apropierea zonei de camping. De acolo iti puteai cumpara orice doresti si puteai plati cu numerar, cardul sau chiar cu bratara de festival.
  • Scena Booha Manison a fost una dintre cele mai placute surprize, si anul acesta a fost cu mult peste asteptari.
  • Dom-ul Ciuc a fost incredibil de interesant. Proiectile de acolo au fost de neratat si speram ca vor mai fi prezenti si la editiile urmatoare Electric Castle
  • Organizarea a fost destul de buna, chiar daca pe alocuri au fost si mici lipsuri.
  • O parte din castel a fost reconditionat si asta datorita Electric Castle.
  • Multe activitati interactive pe timpul zilei.

Puncte slabe Electric Castle 2018

 

  • Prea putine toalete pentru cati oameni au fost prezenti. Se formau cozi destul de mari.
  • Parcarile impracticabile in prima zi. Se mai putea iesi din parcari doar daca aveai 4X4.
  • Cozi la intrare destul de mari (in unele zile si in anumite perioade).

Electric Castle 2018 a fost un eveniment reusit. Majoritatea festivalierilor au plecat tristi pentru ca s-a terminat, dar in acelasi timp erau multumiti si nerabdatori pentru Electric Castle 2019.

Foto credit EC Phototeam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.