A inceput Electric Castle 2019! La fel ca in fiecare an, prima data ne uitam pe tot felul de aplicatii, care ne spun cum va fi vremea in perioada festivalului. Insa prognoza meteo reprezinta cel mai mic impediment in ceea ce priveste disctractia participantilor, deoarece Electric Castle este vestit pentru vremea ploiasa.

Din fericire, ziua 0 a inceput cum nu se putea mai bine. La pranz toata lumea se imbarca in masini, autocare sau trenuri si destinatia era una singura: Bontida.  Odata ajunsi la intrarea in festival,  am gasit o atmosfera foarte prietenoasa si relaxanta.

Fiind prima zi de festival si o zi de miercuri, nu ne asteptam sa fie un aflux foarte mare de oameni, tinand cont ca este zi lucratoare. In ciuda acestor factori, am gasit in festival foarte multi oameni. Seara se apropia cu pasi repezi si autocarele veneau pline de oameni dornici de distractia electrica.

Cap de afis pentru ziua 0 a fost Grandmaster Flash, artist care este considerat unul dintre parintii muzicii Hip–Hop. Cu doar o luna in urma, artistul a castigat premiul Polar Prize, considerat un echivalent al premiului Nobel în domeniul muzical. Cum era de asteptat, acesta a facut un show deosebit, la care au participat foarte multi festivalieri.

O surpriza placuta a fost scena de la Booha. Ce-i drept, si in anii trecuti atragea foarte multa lume, dar parca acum au fost mai multi ca oricand. Putem spune cu certitudine ca acolo, la Booha a fost cea mai tare petrecere din ziua 0. In scurt timp mix-urile din anii ’80–’90-2000, au facut lumea sa danseze, sa cante si sa vibreze alaturi de dj. Locul a devenit neincapator pentru miile de oameni care se distrau la Booha.

O alta experienta noua si placuta a fost New Media Castle. Este locul unde poti vizita in deplina siguranta castelul, si totodata locul unde organizatorii au amenajat diferite spatii artistice.

Ne-a surprins si placut foarte mult organizarea,. Aici ne referim si partea de transport cu autocarele, inspre si dinspre Bontida.

Nu am putut sa nu remarcam ca s-au facut progrese considerabile pentru restaurarea castelului.

Mesajele care te intampina exact la intrarea in festival, sunt superbe! Mesajele dumneavoastra pot aparea pe consola de la intrarea din festival. Ceea ce trebuie sa faceti este sa accesati aplicatia EC si la sectiunea Billboard sa scrieti mesajul, iar cele mai interesante vor aparea pe consola centrala.

E drept ca nu a plouat deloc in ziua 0, dar noaptea a fost foarte frig.

Cu siguranta ziua 1 va fi una deosebita din toate punctele de vedere, mai ales ca urmeaza Limp Bizkit.

https://www.facebook.com/ElectricCastle/videos/1077907032598387/

Ne vedem la Castel !