Electric Castle 2016: distractie maxima vs. ploaie abundenta

Electric Castle este unul dintre cele mai importante festivaluri din Europa. Electric Castle este un festival tanar. Anul acesta s-a oranizat editia cu numarul 4. Audienta este din ce in ce mai mare la fiecare editie. Festivalul Electric Castle se desfasoara in fiecare an, in comuna Bontida, aflata la 30 km de Cluj – Napoca. EC a fost primul mare festival din Cluj care a pus umarul la promovarea turistica a Transilvaniei.

Cum a fost la Electric Castle 2016 – plusuri

 

atmosfera Electric Castle

Incepem cu plusurile pentru ca au fost mai multe decat minusurile. Evident ca la un festival de o asemenea importanta nu aveau cum sa fie doar plusuri.  Insa tot ceea ce conteaaza este ca majoritatea celor prezenti la eveniment sa se simta formidabil si sa vina anul viitor in numar mai mare.

Muzica buna este primul plus pe care il amintim. Astfel, pe cele 7 scene ale festivalului s-au perindat artisti de renume national si international: Vita de Vie, Sigur Ros, Enter Shikari, Skrillex, Bastille si multi altii.

Atmosfera este un alt atuu cu care se pot mandri organizatorii. Din acest punct de vedere atmosfera a fost una electrizanta asa cum trebuie sa fie la orice festival cu un asemenea renume. Atmosfera a fost intretinuta de trupele care au cantat si de organizatorii care au pregatit numeroase surprize pentru festivalieri.

camping Electric Castle

Sistemul de plati reprezinta o premiera la un festival de la noi din tara. Organizatorii au avut deschise foarte multe centre unde iti puteai incarca bratara cu bani. Astfel, celebrele randuri de la festivalurile mari acum au devenit istorie.

Numarul mare de oameni care au venit sa se distreze. Organizatorii si cei care au promovat evenimentul, printre care si noi, au fost extrem de multumiti sa vada ca munca lor nu a fost in zadar si la festival au venit aproximativ 120 mii oameni.

distractie Electric Castle

Peisajul este unul cu adevarat minunat. Chiar daca acest castel este intr-o stare avansata de degradare, cei de la Bontida impreuna cu Electric Castle depun eforturi sa-l reabiliteze cat se poate de rapid.

Cum a fost la Electric Castle 2016 – minusuri

 

Electric Castle la Bontida

Din pacate au fost si destule minusuri, care nu aveau cum sa nu fie, dat fiind faptul ca a plouat aproape incontinuu.

O problema destul de mare care a nemultumit foarte multi oameni a fost transportul inspre si dinspre Bontida. Chiar daca au fost peste 40 de autocare, organizarea a fost cel putin ciudata, deoarece doar intr-un singur autocar  se permitea imbarcarea, iar restul stationau cu usile inchise, oamenii fiind nevoiti sa stea in ploaie. Uneori s-au format cozi infernale unde s-a asteptat chiar si 2 ore in ploaie.

Electric Castle

Noroiul care s-a format in urma ploilor a fost destul de deranjant. In special pentru cei care nu au venit echipati cu cizme de cauciuc si pentru cei care au ramas cu masinile blocate in parcari. Din pacate cam la fel s-a intamplat si anul trecut. Speram ca la editia viitoare organizatorii sa fie mult mai eficienti din acest punct de vedere.

peisaj Electric Castle

Comunicarea cu presa si cu festivalierii a fost destul de precara. Foarte multi se plangeau de cozile formate la intrarea in campus si de faptul ca bratarile nu erau activate si trebuiau sa infrunte o oarecare sfidare a celor care se ocupau de acest aspect. Multa lume s-a plans de cei care se ocupau cu securitatea festivalului, cum ca unii dintre ei au fost agresivi. Un alt grup semnificativ de oameni reclamau comportamentul total neadcvat al unor voluntari. Sa speram ca si aceste aspecte se vor schimba radical anul viitor.

simbolul Electric Castle

In ciuda tuturor acestor neplaceri cauzate in mare parte de vremea nefavorabila, oamenii s-au simtit excelent si au declarat ca sunt nerabadatori pentru editia de anul viitor. Noi le dorim organizatorilor mult succes si speram sa remedieze ceea ce este de remediat si Electric Castle sa devina un festival cat mai bun si mai apreciat de la an la an.

https://www.youtube.com/watch?v=9h2_K_vhMvY

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.