Electric Castle – vazut din interior

Electric Castle este unul dintre cele mai renumite festivaluri din Europa. Locatia este una de vis ( Castelul Banffy, comuna Bontida, judetul Cluj ). Locul este unul incarcat de istorie, acolo existand si foarte multe legende. Site-ul nostru doreste sa scoata in evidenta toate lucrurile bune care se intampla in intreg judetul Cluj. Astfel, am realizat un minunat interviu cu cei care fac posibil festivalul Electric Castle.

Ce reprezinta Electric Castle pentru dvs.?

Cuvantul care defineste Electric Castle este pasiune. Fara indoiala, este motivatia care m-a incurajat inca de la inceput sa fac parte din acest proiect si alaturi de colegii mei sa organizam acest festival.

Pentru mine, Electric Castle este experienta perfecta care imbina muzica cu cea mai spectaculoasa locatie de festival din tara si un plan de activitati creative cu distractia publicului in orice moment al zilei. Mai mult, EC este despre libertate, despre diminetile petrecute pe marginea lacului si despre sentimentul unic pe care ti-l ofera castelul. Pe scurt, o evadare de cinci zile la unul dintre cele mai frumoase castele din Transilvania, menita sa te incarce cu amintiri cat pentru un an de zile.

Cat de greu este sa organizezi un astfel de festival?

Pentru o editie de Electric Castle se lucreaza un an intreg, avem un proces compus din mai multe etape: strategia pe anul ce urmeaza, discutiile cu sponsorii si artistii, la care se adauga planul de amenajare al domeniului Banffy si implementarea propriu-zisa a festivalului. Cea mai mare provocare a noastra este experienta pe care o oferim participantilor in fiecare an, fiindca ne dorim ca fiecare EC sa aiba intotdeauna ceva nou prin care sa surprindem oamenii – un line-up inedit, amenajari sau comunicare creativa. Suntem in continua dezvoltare, iar eforturile depuse de echipa noastra sunt uriase. Cu doua-trei saptamani inainte de eveniment, lumea Electric Castle prinde viata si construim un oras, ce are in prim plan Castelul Banffy si experienta oferita de festival.

Cei mai multi asociaza ploaia cu Electric Castle. Credeti/sperati ca anul acesta veti avea parte de conditii meteo mai bune?

Ploaia a fost o experienta care a construit o comunitate de oameni in jurul festivalului, iar aceasta ne-a demonstrat ca apreciaza ce se intampla la castel indiferent de vreme, ploaie sau soare. In fiecare an, echipa noastra face un efort comun de a lua toate masurile necesare pentru a oferi conditiile potrivite pentru orice tip de vreme, iar in 2017, Electric Castle acopera o suprafata de 23 de ha dintre care 20.000 de metri patrati de podele anti-noroi si 7.500 mp doar in fata Main Stage-ului, la care se adauga 5 km de alei pavate. In plus, mai multe scene dintre cele 9, vor fi acoperite.

La editia din 2016 au fost prezenti peste 120 mii oameni. Anul acesta la ce audienta sperati?

Cu fiecare editie, dorinta noastra este sa atragem cati mai multi oameni pe domeniul Banffy, pentru muzica, pentru istoria si frumusetea Castelului, dar in special pentru o experienta completa de festival. Anul acesta, cand aniversam cinci ani de Electric Castle, estimam ca peste 130.000 de oameni vor fi prezenti la Castel.

Electric Castle este un festival de amploare si evident nu puteti sa-i multumiti pe toti. Totusi, anul trecut au fost multi care s-au plans de agresivitatea celor de la securitate. Ce imbunatatiri se vor face in ceea ce priveste organizarea, securitatea, transportul, comunicarea cu publicul si cu presa, etc?

In fiecare an, incercam sa oferim o organizare mult mai buna decat la editia precedenta. Astfel, comunicarea cu publicul este intotdeauna transparenta si avem raspunsuri rapide la intrebarile, nelamuririle si curiozitatile participantilor, atat online, cat si offline. In ceea ce priveste relatia cu presa, mereu am oferit informatii relevante si am raspuns solicitarilor acestora. De asemenea, pe perioada festivalului, am oferit acces la artisti prin intermediul conferintelor de presa si le-am facilitat interviuri in exclusivitate, iar acestea nu se vor schimba nici la editia din acest an.

Legat de transportul catre festival, si anul acesta, ca principal mijloc de transport, recomandam in continuare linia speciala de autobuz care va functiona non-stop pe perioada evenimentului. Mai mult, pentru cei care aleg sa vina cu masina personala, am pregatit parcari speciale. In apropierea festivalului, vom reveni cu mai multe detalii privind programul autobuzului si regulile pentru parcari.

Legat de securitate, principalul nostru scop este sa asiguram derularea evenimentului in cele mai bune si sigure conditii. Astfel, echipele de securitate vor continua sa ofere siguranta participantilor fara sa intervina in buna desfasurare a festivalului.

In ceea ce priveste sistemul de plata prin intermediul bratarilor, va fi si anul acesta la fel?

Electric Castle are un sistem revolutionar de acces si plati, care a fost folosit pentru prima data de catre un festival din Romania la editia din 2016. Anul acesta, continuam sa oferim spectatorilor o experienta completa de festival care include un acces mai facil si un proces de plata mai rapid. Bratarile sunt dotate cu sistem RFID si vor functiona precum un „portofel digital”, astfel participantii isi pot incarca bani in sistem direct online, inainte sau in timpul festivalului.

Pe cand preconizati ca se vor confirma urmatoarele nume de artisti prezenti la Electric Castle 2017?

Momentan tot lineup-ul festivalului a fost anuntat. In total, vom avea aproape 200 de artisti ce vor urca pe cele 9 scene de pe Domeniul Banffy.

Descrieti in cateva cuvinte cei 4 ani de Electric Castle.

Electric Castle este in primul rand o poveste, o experienta pe care trebuie sa o traiesti din prima pana in ultima zi. Este un mix intre un line-up eclectic, un plan de activitati creative si atractive si un Castel – unul dintre cele mai puternice atuuri ale evenimentului, la care se adauga cel mai important element:  oamenii care iau parte la aceasta experienta electrica desfasurata in mijlocul Transilvaniei.

Daca mai doriti sa ne spuneti si despre alte lucruri sau sa ne oferiti alte informatii legate de festival

Desfasurata sub conceptul de diversitate culturala si muzicala, editia aniversara de cinci ani aduce la Electric Castle aproape 200 de artisti, in perioada 12-16 iulie. Nume precum deadmau5, Trentmoller, House of Pain, Slaves, Alt-J, Moderat si multi altii vor incanta publicul. Mai mult, noutatile din acest an includ si zona de activitati derulate in timpul zilei pentru ca oamenii sa se bucure mai mult de ceea ce ofera festivalul, pe langa line-up. Ne dorim sa oferim o diversitate mai mare pentru public si vom exploata foarte mult zona de arte contemporane, teatru stradal, workshop-uri muzicale si de productie audio-video.

foto: ElectricCastle

An de an, pentru cateva zile comuna Bontinda devine atractia principala a Europei. Evident ca si in acest an va fi la fel, iar noi  va invitam la Electric Castle, in perioada 12 – 16 iulie. Bilete si abonamente gasiti aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.