„Elle”, nominalizat la Oscar, proiecții exclusive la Cluj, București și Târgu Mureș

Unul dintre cele mai premiate și mai provocatoare filme lansate în ultimul an, Elle, în regia lui Paul Verhoeven, va avea câteva proiecții exclusive la Cluj-Napoca, București și Târgu Mureș. Adus în cadrul Cinematecii TIFF, filmul pentru care Isabelle Huppert a primit Globul de Aur și o nominalizare la Oscar nu va fi distribuit în circuitul sălilor românești. Lansat în competiție la Cannes, Elle a făcut valuri în rândul criticii și al publicului, fiind inclus în topurile de final de an.


„E unul dintre acele momente în care o actriță nu e doar lăudată, ci de-a dreptul idolatrizată pentru bravura și îndrăzneala ei. Ceea ce e foarte bine, pentru că Elle este un film curajos, care dărâmă paradigme și care merită să fie văzut”, scrie Variety.

Michèle (Isabelle Huppert) este una dintre acele femei pe care nimic nu pare să le atingă. Șefă a unei companii de jocuri video, ea pare la fel de distantă și de crudă în viața sa personală, pe cât este în cea profesională. Un necunoscut misterios o atacă însă în propria casă, schimbându-i pentru totdeauna viața. De neoprit, Michelle îl găsește pe bărbatul care a asaltat-o. Începe un joc straniu și incitant – un joc care poate degenera în orice moment.

Elle a avut premiera mondială în Competiție la Cannes 2016, a câștigat două Globuri de Aur pentru Cel mai bun film străin și Cea mai bună actriță în rol principal și are două nominalizări la Oscar pentru aceleași categorii.

Program
Cinema Victoria, Cluj-Napoca
Duminică, 26 februarie, 20:00
Marți, 28 februarie, 17:30
Joi, 2 martie, 20:00
Duminică, 5 martie, 17:30

Rezervări bilete, aici.


Cinemateca TIFF este un proiect gândit ca o continuare a Festivalului Internațional de Film Transilvania pe parcursul anului. Proiecțiile au loc săptămânal la Cinema Victoria din Cluj și uneori în alte orașe. În program – filme care au făcut istorie în cinematografie, producții independente premiate în festivaluri, retrospective ale unor autori importanți, dar și filme noi, în avanpremieră în România.

Cinemateca TIFF este un proiect inițiat de Asociația Film și Cultură Urbană (AFCU), în parteneriat cu Asociația Victoria Film și Casa TIFF.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.