Societatea Ornitologică Română vă invită să luaţi parte alături de membri ei la EuroBirdwatch 2016. Este un eveniment de popularizare a observării păsărilor sălbatice, care se desfăşoară pe întreg cuprinsul Europei, în perioada 1 – 2 octombrie, scopul său fiind observarea a cât mai multor specii de păsări în timpul migraţiei de toamnă.

Anul acesta avem doua modificări faţă de anii anteriori: ne întâlnim în ambele zile ale evenimentului şi ieşim din oraş pentru observaţii. Sâmbătă, 1 octombrie, vă aşteptăm pe toţi, între orele 11.00 şi 14.00 pe malul lacului Gilău, la intrarea în localitatea Someşul Rece. Suplimentar, duminică, 2 octombrie, vom număra speciile şi exemplarele de păsări de pe lacurile din Câmpeneşti. Întâlnirea va avea loc tot la ora 11.00, pe drumul care duce către Câmpeneşti, imediat după ieşirea de pe şoseaua Cluj-Dej. Vom avea, ca de obicei, lunete, binocluri şi determinatoare, cu ajutorul cărora vom încerca să vă stârnim interesul faţă de migratoarele înaripate şi de ce nu, deschiderea către un nou hobby.

Cei care doresc pot completa formulare cu observaţiile efectuate, acestea vor fi trimise pentru centralizare către Societatea Ornitologică Română şi de aici către coordonatorul programului – BirdLife.
Mai multe informaţii despre EuroBirdwatch 2016 la nivel naţional puteţi afla aici:

http://sor.ro/ro/noutati/European-BirdWatching-Day-pe-1-si-2-octombrie-2016.html