I Like Cluj

  • Evenimente
  • Festivaluri
  • Informatii

2024fri12jul(jul 12)12:00sat13(jul 13)20:00 12-13 iulie Festivalul Curtea Armenească12:00 - 20:00 (13) View in my timeMuzeul Etnografic al Transilvaniei, str. Memorandumului, nr. 21

Event Details

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită la Festivalul „Curtea Armenească”. Ajuns la a V-a ediție, Festivalului – un eveniment dedicat celebrării tradițiilor, artei și culturii armenești – se va desfășura pe parcursul a două zile, vineri, 12 iulie și sâmbătă, 13 iulie, 2024,  în curtea interioară a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, str. Memorandumului nr. 21.

Va fi un prilej minunat de a descoperi frumusețea și diversitatea culturii armenești printr-o serie de activități și evenimente captivante: spectacole de muzică și dansuri tradiționale, expoziții de artă și fotografie, târguri cu produse tradiționale armenești, ateliere interactive pentru copii și adulți, prezentări culinare și degustări de mâncăruri specifice.                                  Festivalul Curtea Armenească 

Această ediție a festivalului va aduce împreună artiști, meșteșugari și interpreți talentați, care vor împărtăși cu voi comorile culturale ale Armeniei și ale armenilor din România. Vă așteptăm să ne bucurăm impreună de această sărbătoare a diversității și tradițiilor.

Festivalul începe vineri, 12 iulie, ora 12.00 în curtea interioară a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, odată cu deschiderea bazarului. Veți găsi atelier de covoare cu Bedros, marochinărie cu Lilit, picturi pe sticlă cu Ermone, costume tradiționale cu familia Kalamar, cafea și alte mărunțișuri cu familia Ago, arta caligrafiei armene cu Tania, bijuterii armenești cu Arsen, meșteșugul suflatului sticlei cu Zsolt, „jinghialov hat” adică lipie de Artsakh cu lulia, lansări de carte, degustări, dansuri tradiționale, tombolă și multe altele..

Deschiderea oficială a festivalului va fi la ora 17:00, pe scena din curte. Tot acolo, la ora 17.30  veți întâlni  ansamblul de dansuri tradiționale Hayakaghak (Armenopolis / Gherla), conducător artistic: Ursan-Esztegar Erika. La ora 18:00, la Galeria de la subsol Cellarium se va vernisa expoziția pictorului: Ermone Zabel Martaian ”Imagini biblice armenești pe sticlă”.  La ora 19.00 în Sala Reduta ( la etaj) va performa Ansamblul de dansuri armenești „Nazani” (Lille, Franța), coregrafia: Armine Khachatryan-Altonian, directorul ansamblului Nariné Mardoyan.

Sâmbătă, 13 iulie programul începe în curtea muzeului la ora 11:00 – cu deschiderea bazarului. Cu începere de la ora 11:00 BOGO ține un tur ghidat al locațiilor armenești din centrul Clujului (întâlnire în curtea Muzeului la ora 10.30). De la ora 16:00 pe scena din curte va concerta ansamblul de muzică klezmer MAZEL TOV,  Comunitatea evreilor din Cluj, Conducător ansamblu prof. Vasile Socea, iar la ora 17.00 începe recitalul „Din muzica popoarelor” cu Gyulai Csaba(percuție), Mazura János (tobă) și Bartek Zsolt (clarinet, duduk), Budapesta, Ungaria, iar de la ora 18.00 va urca pe scenă ansamblul de dansuri tradiționale URARTU (Grecia). În Sala Reduta, la etaj la ora 19.00 veți întâlni ansamblul de dansuri armenești „Nazani” (Lille, Franța) Coregrafia Armine Khachatryan-Altounian, Directorul ansamblului Narine Mardoyan.

Închiderea festivalului va fi la ora 20.00 în Curtea Muzeului.

more

Time

12 (Friday) 12:00 - 13 (Saturday) 20:00 View in my time

Location

Muzeul Etnografic al Transilvaniei

str. Memorandumului, nr. 21

Leave a comment

This website uses cookies to improve your experience. Cookie Policy