I Like Cluj

  • Evenimente
  • Festivaluri
  • Informatii

2024tue16apr(apr 16)10:00sun28(apr 28)17:0016 aprilie Expoziția Pictură / Grafică. Valentina Druțu10:00 - 17:00 (28) View in my timeMuzeul de Artă

Event Details

Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN), instituţie publică de interes judeţean care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, organizează expoziția „Pictură / Grafică. Valentina Druțu”. 

Valentina Druțu este absolventă a Academiei de Artă „G. Enescu” Iași, Facultatea de Arte Plastice, Decorative și Design, promoția 1995 (clasa prof. univ Liviu Suhar), specialitatea pictură. În anul 1996 a devenit membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala  Iași, iar din 2006 este membră în Consiliul director al UAPR Iasi. Începând cu anul 1995 profesează în cadrul Muzeului de Artă, Complexul Muzeal Național Moldova Iași – Palatul Culturii, ca muzeograf, fiind și director al acestui muzeu din anul 2007 până în prezent. În domeniile pictură și design de interior, este unul dintre artiștii reprezentativi ai generației sale, lucrările sale regăsindu-se în colecții muzeale și private din țară și străinătate (S.U.A., Marea Britanie, Grecia, Germania, Franța, Italia, Olanda, Suedia, etc.).

„Valentina Druțu este artistul care invocă prin structurile vegetale, prin redarea macro a unor detalii, ființe vii ce poartă, asemenea personajelor de poveste, încercări și victorii, revolte și împăcări, reflectând cerul și rădăcinile pe suprafața unei petale, explozia clipei prelungindu-se pentru a face miraculosul posibil. Natura sa, cu fluturi și flori, păsări și pești, nori, aripi, îngeri instituie o nouă posibilă ordine a lumii, fantastică în mijloace, o lume în care reperele descrise prin polaritatea bine-rău se diluează, lăsând loc reflectării prin acest colț de existență a propriei lumi interioare”. (Maria Bilașevschi)

Expoziţia va fi deschisă până în data de 28 aprilie 2024, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00-17:00.

more

Time

16 (Tuesday) 10:00 - 28 (Sunday) 17:00 View in my time

Location

Muzeul de Artă

Leave a comment

This website uses cookies to improve your experience. Cookie Policy