I Like Cluj

  • Evenimente
  • Festivaluri
  • Informatii

2024tue19mar19:00tue21:0019 martie Spectacol: Capul de rățoi19:00 - 21:00 View in my timeTeatrul Naţional, Piața Ștefan cel Mare, nr. 2-4

Event Details

Pret bilet: intre 30 si 60 lei

Capul de rățoi, George Ciprian

Spectacol dedicat memoriei Monei Marian

Inspirată din ștrengăriile adolescentine ale lui George Ciprian, piesa Capul de rățoi a fost considerată, la momentul premierei din 1940, o încununare a literaturii dramatice naționale, aflată la intersecția dintre farsă și teatru burlesc, însă totodată într-o categorie proprie, despre care mulți credeau că anticipează o nouă direcție în comedia autohtonă. Această intuiție s-a dovedit corectă, iar capodopera lui Ciprian este plasată, astăzi, în ascendența teatrului absurdului și a dramaturgiei ionesciene.

Ciriviș (creat după chipul și asemănarea scriitorului de avangardă Urmuz), Macferlan, Pentagon și Bălălău se reunesc după o lungă absență a primului, hotărâți să își redobândească faima de farsori care îi însoțise în anii de liceu. Fără nicio discriminare, ei atacă și sfidează cetățeni de aparentă bună credință, contestându-le astfel onorabilitatea și smulgându-le măștile crispate. În realitate, aventura lor constituie o căutare asiduă a omenescului din oameni și a umorului capabil să străpungă fațadele ipocrite ale convențiilor sociale.

Durata: 2 h

Recomandare de varsta 14+

more

Time

(Tuesday) 19:00 - 21:00 View in my time

Location

Teatrul Naţional

Piața Ștefan cel Mare, nr. 2-4

Leave a comment

This website uses cookies to improve your experience. Cookie Policy