I Like Cluj

  • Evenimente
  • Festivaluri
  • Informatii

2024fri22mar19:00fri21:0022 martie Spectacol: Frumoasa si bestia19:00 - 21:00 View in my timeMario Dance Atelier, str, Someșului, nr 5

Event Details

Spectacol “Frumoasa si bestia” 22 martie 2024, de la ora 19:00, la studio Mario Dance Atelier Cluj

Productie Mario Dance Atelier                                    Frumoasa si bestia

Coregrafie Mario Grosu

Premiera spectacolului a avut loc la Teatrul Regina Maria din Oradea, un eveniment jucat cu casa inchisa.

Transpunerea unei povești clasice în mișcare prin arta dansului reprezintă o provocare deosebită pentru orice artist. Este o călătorie creativă care presupune nu doar abilități tehnice remarcabile, ci și o înțelegere profundă a subtextului și a emoțiilor din spatele poveștii. Acest proces complex solicită imaginație, sensibilitate și o conexiune specială între coregraf și dansatori, având ca scop aducerea la viață a unei narative prin intermediul mișcării.

”Frumoasa și Bestia” nu este o poveste de iubire, ci una despre acceptare. Este mult mai mult decât o poveste care, de milenii, vorbește despre frica atavică de Celălalt. De cel care nu e ca noi sau dintre ai noștri. De Celălalt, Străinul. Necunoscutul.

Veritabil testament al condiției umane, metafora Bestiei ne însoțește încă de la Ghilgameș și de la nașterea religiilor pentru că frica ne ține în viață. Ne protejează și de Celălalt, din afară, dar și de Celălalt, dinlăuntrul nostru. Și, ca să nu uităm niciodată asta, i-am mai atribuit, în timp, o altă caracteristică definitorie: Urâțenia. Astfel, Celălalt a devenit și Urât, pentru a-l diferenția de noi, care suntem frumoși.

Apoi a devenit și mai tenebros, nocturn, în timp ce noi suntem evident solari. Și speriați de întuneric. Meticulos, am creat astfel o Bestie pentru a ne defini pe noi înșine, ca înt-o veritabilă oglindă a lui Dorian Grey. Nu numai că noi suntem Bestia, dar cel mai mult ne e frică de noi înșine.” – Cristian Nedea

Bilete online.

more

Time

(Friday) 19:00 - 21:00 View in my time

Location

Mario Dance Atelier

str, Someșului, nr 5

Leave a comment

This website uses cookies to improve your experience. Cookie Policy