I Like Cluj

  • Evenimente
  • Festivaluri
  • Informatii

2024sat23mar(mar 23)19:00wed10apr(apr 10)16:0023 martie-10 aprilie Expozitia Alarm! A Rhino in My Garden!(march 23) 19:00 - (april 10) 16:00 View in my timeWhite Cuib, str. Franklin Delano Roosevelt, nr. 2/1

Event Details

Cristina Gagiu – expozitia Alarm! A Rhino in My Garden!                        Expozitia Alarm

curator: Cristian Rusu

White Cuib Cluj, 23 martie – 10 aprilie
Vernisaj: 23 martie, 7 pm

„Primul meu rinocer a fost o figurină din plastic de mici dimensiuni, cu care mă jucam în grădina copilăriei mele. Era o grădină cu flori, legume și pomi. Nu îmi amintesc când l-am pierdut și nici unde poate fi; poate zace sub o tufă, ori stinge vreun foc uitat. Rinocerul este conştiința mea, marcată de cicatricile transformării din copil în adult. L-am regăsit când a sunat alarma reapariției lui. Și de data aceasta, voi avea mare grijă de el”, Cristina Gagiu.

„Povestea acestei expoziții pornește de la o lucrare a artistei din anul 2017 (Lost) și comentează foarte personal imaginea mult popularizată a acestui animal în diverse contexte culturale contemporane. Rinocerul Cristinei Gagiu (chiar) se plimbă printr-o grădină imaginară, iar aceasta se schimbă în funcție de undele pe care elegantul animal aflat în mişcare le-ar putea emite: a tropăit cu toată greutatea sa, probabil furios pe lume, sau s-a plimbat în căutarea ierbii de păscut, ca să-și adune gândurile. Doar în aceste condiții sensibile, grădina de poveste devine pe rând o textură abstractă, plată, devine geometrie, sau îşi revine la starea inițială, de teritoriu semi-sălbatic. Iar tot acest parcurs poetic se desfășoară în funcție de energia rinocerului invitat sau infiltrat în acest spațiu.

Cristina Gagiu (n. 1969) este artist vizual și pedagog de artă. Esența cercetării artistei este un joc cu teme de cele mai multe ori conotate autobiografic, pe care le transpune în tehnici diferite. Ea compune în opera sa un fel de narațiune continuă, realistă ori imaginară, dar întotdeauna extrem de personală și autentică. Fie că imaginile pe care le chestionează vin din amintirile sale ori din proximitatea experiențelor curente, transpunerile lor în limbaj vizual vorbesc de la sine despre emoție, sensibilitate și melancolie”, Cristian Rusu.

more

Time

March 23 (Saturday) 19:00 - April 10 (Wednesday) 16:00 View in my time

Location

White Cuib

str. Franklin Delano Roosevelt, nr. 2/1

Leave a comment

This website uses cookies to improve your experience. Cookie Policy