I Like Cluj

  • Evenimente
  • Festivaluri
  • Informatii

2024wed29may18:30wed21:3029 mai Il Tabarro – Gianni Schicchi18:30 - 21:30 View in my timeOpera Naţională Română, Piaţa Ştefan cel Mare, nr. 2-4

Event Details

Pret bilet: intre 40 si 130 lei

Il Tabarro – Gianni Schicchi ((Mantaua /Gianni Schicchi)), Giacomo Puccini

Dirijor: David Crescenzi

Opere într-un act din cadrul Il trittico de Giacomo Puccini

Contrastul este cel care dă farmec celebrului Il Trittico puccinian, din care fac parte  Il Tabarro și Gianni Schicchi. Drama apăsătoare și elementele bufe nu se sfiesc să se reunească în cele două spectacole – două opere într-un act care au impresionat universul liric.

Inspirată din drama La Houppelande de Didier Gold, cea mai întunecată dintre operele lui Puccini, Il tabarro, este centrată pe ideea trecerii timpului, întruchipată metaforic de momentul apusului, de anotimpul toamnei și, mai ales, de curgerea lentă a fluviului Sena, în jurul căruia se dezvoltă întreaga poveste. Această operă într-un act spune povestea scurtă a proprietarului de barcă Michele, care își suspectează tânăra soție Giorgetta că îi este infidelă. Plină de intrigi secundare și de personaje care dau viață peisajelor și sunetelor Parisului anilor 1900, opera ajunge la o concluzie dramatică atunci când Michele îl surprinde pe neașteptate pe amantul soției sale și îi curmă existența, acoperindu-i apoi trupul cu mantaua sa.

Având ca sursă de inspirație Divina comedie a lui Dante, acțiunea din savuroasa comedie Gianni Schicchi de Puccini se desfășoară în Florența anului 1299. Povestea are loc în dormitorul lui Donati imediat după moartea acestuia, în timp ce rudele sale lacome se prefac îndurerate și îi caută testamentul. Starea de spirit se transformă în furie atunci când rudele descoperă că au fost dezmoștenite. Acestea îl caută pe istețul și descurcărețul Schicchi pentru a falsifica testamentul. Cu toate acestea, Schicchi le întoarce planul împotriva lor, lăsându-și moștenire cea mai mare parte din averea lui Donati, în timp ce rudele, toate părtașe la infracțiunea de falsificare, sunt obligate să stea deoparte în tăcere.

Vârsta recomandată: 10+

Spectacolul are o pauză și se încheie în jurul orei 21:30

more

Time

(Wednesday) 18:30 - 21:30 View in my time

Location

Opera Naţională Română

Piaţa Ştefan cel Mare, nr. 2-4

Leave a comment

This website uses cookies to improve your experience. Cookie Policy