I Like Cluj

  • Evenimente
  • Festivaluri
  • Informatii

2024wed03apr(apr 3)10:00tue30(apr 30)18:00 3 aprilie Expoziția Mărginimea Sibiului. Zona fetelor frumoase și a țăranilor cu bibliotec10:00 - 18:00 (30) View in my timeMuzeul Etnografic al Transilvaniei, str. Memorandumului, nr. 21

Event Details

Muzeul Național Brukenthal, în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită la expoziția „Mărginimea Sibiului. Zona fetelor frumoase și a țăranilor cu biblioteci”.     Expoziția Mărginimea Sibiului

Colecția de clișee pe sticlă a Muzeului Național Brukenthal, din cadrul secției Muzeul de Istorie „Casa Altemberger”, este una dintre cele mai mari și mai complexe colecții de acest gen păstrate într-o instituție muzeală din România, acoperind majoritatea subiectelor specifice fotografiei din perioada interbelică.

Imaginile, având ca subiect Mărginimea Sibiului (cu localitățile: Boița, Galeș, Jina, Orlat, Poiana Sibiului, Poplaca, Rășinari, Rod, Sadu, Săliște, Tilișca – menționate aici în ordine alfabetică), însumează aproximativ 277 de piese și au fost realizate în atelierul fotografic Fischer, atelier situat în centrul orașului, pe actuala stradă Nicolae Bălcescu.

În expoziție sunt prezentate imagini mai puțin cunoscute vizitatorilor, precum vederi generale ale localităților ce constituie zona Mărginimii Sibiului, secvențe de viață cotidiană, interioare ale unor locuințe țărănești, portrete de tineri și bătrâni, femei și bărbați îmbrăcați cu hainele lor cele mai bune, pe care le purtau doar la biserică sau de sărbători, toate trecute prin filtrul unei scenografii atent gândite de fotograf.

Expoziția este completată cu imagini de arhivă și piese de port din colecțiile Muzeului Etnografic al Transilvaniei. Imaginile de arhivă au fost realizate în prima jumătate a sec. XX de către muzeografii instituției : R. Vuia, T. Onișor și I. Maloș. Atât imaginile de arhivă, cât și piesele de port provin din zona etnografică Mărginimea Sibiului (localitățile Săliște , Rășinari și Poiana Sibiului).

Expoziția va fi deschisă pana în 30 aprilie 2024, de miercuri până duminică, între orele 10-18, ultima intrare ora 17.

more

Time

3 (Wednesday) 10:00 - 30 (Tuesday) 18:00 View in my time

Location

Muzeul Etnografic al Transilvaniei

str. Memorandumului, nr. 21

Leave a comment

This website uses cookies to improve your experience. Cookie Policy