I Like Cluj

  • Evenimente
  • Festivaluri
  • Informatii

2024sun31mar19:00sun22:0031 martie Audiția19:00 - 22:00 View in my timeTeatrul Național „Lucian Blaga”, Piața Ștefan cel Mare, nr. 2-4

Event Details

Pret bilet: intre 30 si 60 lei                              Audiția 31 martie  Audiția 31 martie 

Audiția, de Alexander Galin

Regia: Ionuț Caras

Traducere de Liudmila Szekely Anton

Un comic amar și exploziv…

Suntem în anii ’90, într-un oraș rusesc de provincie, în care cenzura și rutina dezumanizantă a comunismului a fost brusc înlocuită cu golul și debusolarea produse de un capitalism dezrădăcinat, cu efect de tăvălug în viețile oamenilor de rând. Două fete și patru femei, rămase fără serviciu, se întâlnesc în holul înghețat al unui cinematograf unde așteaptă, febrile, să participe la Audiție. Marea Audiție care le promite câștigarea libertății, valorificarea frumuseții și a talentelor lor, speranța unui trai mai bun departe de mizeria și nefericirea de acasă. E un act de revoltă, de emancipare, pentru fiecare dintre personajele feminine în felul său: frumoasa pseudo-artistă Olga nu mai acceptă înșelarea sfidătoare a soțului ei, inteligenta intelectuală Nina fuge de o căsnicie marcată de depresie și de sărăcia adusă de disponibilizări, frusta Tamara nu mai suportă umilințele și violența conjugală, iar experimentata Varia încearcă să-și răscumpere fetele vândute rușilor printr-o nouă vânzare străinilor. Dar pe cât e de serios și de justificat acest act de independență, pe atât e de comică și ridicolă oferta artistică amatoricească pe care o propun, stârnind mila japonezilor interesați de tinere stripteuze dezinhibate, și nu de biete femei dezabuzate. Spațiul neprimitor al cinematografului devine pe rând sală de audiții, confesional fără voie, arenă de înfruntare a soților, dar și cerc al împăcărilor finale. Iar noi, recunoscând marea și cruda istorie în micile lor istorii personale, râdem împăciuitor, râdem exploziv, râdem amar, pentru că din nou și din nou, cei care au crezut în posibila schimbare au fost și sunt păcăliți. (Ștefana Pop-Curșeu)

Premiul Apostrof Radu Stanca: Irina Wintze, pentru rolul Varvara din spectacolul Audiţia după piesa dramaturgului rus Alexander Galin, care a avut premiera în primăvara acestui an la Teatrul Naţional „Lucian Blaga“ din Cluj, în regia lui Ionuţ Caras, 2022.

Data premierei: duminică, 17 aprilie 2022

Durata: 2h 40 min. (cu o pauză)
Recomandare de varsta 16+

more

Time

(Sunday) 19:00 - 22:00 View in my time

Location

Teatrul Național „Lucian Blaga”

Piața Ștefan cel Mare, nr. 2-4

Leave a comment

This website uses cookies to improve your experience. Cookie Policy