I Like Cluj

  • Evenimente
  • Festivaluri
  • Informatii

2024sun09jun17:00sun20:309 iunie Noaptea Privighetorilor17:00 - 20:30 View in my timeParcul Etnografic National Romulus Vuia, Aleea Muzeului Etnografic

Event Details

Noaptea Privighetorilor, ajunge în 2024 la cea de-a 11-a ediție consecutivă la Cluj. Duminică, 9 iunie, ne-am bucura să ne vedem și revedem cu cât mai mulți clujeni iubitori de păsări, muzică și natură. Cu începere de la orele 17.00 vă așteptăm în Parcul Etnografic „Romulus Vuia”, iar de la orele 20.00 vă invităm la concert. Iată programul detaliat:

Tururile ghidate vor fi prima voastră întâlnire cu noi, cei de la SOR. Veți fi întâmpinați la poartă de voluntarii noștri, împărțiți în grupe de câte 20 de participanți și apoi „predați” unui ornitolog. Putem asigura tururi în limba română, maghiară și engleză; grupurile vor pleca pe trasee la intervale de 20 de minute, de la 17.00 până la 19.40

Expoziția din acest an, „Naturopolis – Natura de lângă noi”, este rezultatul unui concurs național de fotografie de natură în medii antropizate realizat de către Forona (Organizația Fotografilor de Natură din România) cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov. Participanții au realizat fotografii prin intermediul cărora au fost scoase în evidență prezența și adaptarea animalelor sau a plantelor sălbatice în mediul antropic sau imagini care prezintă aspectele benefice ale coabitării omului cu natura sălbatică în zonele locuite. Pe aleea care duce spre Foișor veți putea admira 30 de lucrări realizate de 19 fotografi.

 Atelierele educative se vor desfășura din nou în cuibul nostru confortabil și umbrit – curtea gospodăriei din Geaca, vizavi de Foișor. Vom povesti, colora, decupa, răspunde la întrebări. Partea centrală a poveștilor va fi cuibul, fiind în plin sezon al acestei construcții fascinante din lumea păsărească. Așteptăm în incintă curioșii care au terminat turele ghidate și au vizionat expoziția „Naturopolis – Natura de lângă noi”, de la 17.00 până la 20.00, ora începerii concertului.

Standul SOR va fi pe poziții în Dugeana de joc aka Foișor. Pe lângă cărți și sacoșe de pânză, avem noi jocuri Memory și Puzzle. Nu vor lipsi nici determinatoarele de păsări. Stați liniștiți, acceptăm și plata cu cardul!

Picnicul este sugestia noastră pentru voi, mai ales pentru cei care veniți la primele ture ghidate. Puteți aduce gustarea preferată de acasă și astfel așteptați începerea concertului în mod plăcut, relaxați, la umbră, alături de cei dragi. Puneți și o umbrelă și un izolir în caz că vremea ne va da din nou emoții.

Recitalul instrumental susținut de Cvintetul de suflători Duende va începe la orele 20.00 în apropierea Foișorului.  Raluca Ilovan (flaut), Ház Bence (oboi), Aurelian Băcan (clarinet), Gabriel Cupșa (corn), Rareș Sângeorzan (fagot) vor interpreta lucrări compuse de György Ligeti, Jacques Ibert, Franz Danzi. Concertul va fi prezentat publicului de prietena noastră Doina Gecse-Borgovan, o voce deosebită, mai mult decât potrivită pentru un eveniment numit Noaptea Privighetorilor.

Vă așteptăm așadar cu drag, din nou, să povestim despre păsări și natură, în natură.

Evenimentul este gratuit, dar se achită taxa de intrare în Parcul Etnografic. În cazul în care plouă, evenimentul se reprogramează.

more

Time

(Sunday) 17:00 - 20:30 View in my time

Location

Parcul Etnografic National Romulus Vuia

Aleea Muzeului Etnografic

Leave a comment

This website uses cookies to improve your experience. Cookie Policy