Simona Halep a restabilit egalitatea în meciul de play-off pentru Grupa Mondială a FED CUP, după ce a învins-o cu cu 6-4, 6-7(5), 6-4 pe Andreea Petkovic.

Scorul general este acum 1-1 iar Simona Halep și Angelique Kerber își vor disputa meciul direct duminică de la ora 13.

După frumoasa victorie reușită în fața jucătoarei din Germania, Simona Halep a declarat la conferința de presă: ”A fost un meci foarte strâns. Andrea a jucat foarte bine. Am condus destul de mult, aş fi putut termina mai uşor meciului, dar ea a luptat până la ultima minge. Mă bucur că am câştigat, chiar dacă a fost în trei seturi, este un meci care mă va ajuta mult pe viitor. Sper să nu mai am meciuri aşa lungi pentru că nu prea îmi plac. Mie nu mi s-a părut că am fost foarte nervoasă faţă de alte meciuri, am luptat pentru fiecare minge. Am greşit câteva mingi uşoare şi am fost puţin frustrată la un moment dat, dar cred că am avut o atitudine ok”.

Despre căzătura neplăcută din meciul cu Petkovic, Simona spune că nu este nimic grav: ”Am văzut reluarea la televizor, am căzut cam urât, nu am realizat pe moment. Am încercat să îmi văd de joc, deşi am avut ceva dureri, dar nu au fost dureri mari, nu cred că e grav. S-a umflat un pic, dar am mai avut aşa ceva, e normal, aşa că mâine o să joc. Va fi un meci mai greu mâine, va fi mai multă presiune, dar trebuie să lupt şi să gândesc pozitiv”.

Primul meci oficial pe zgură al Simonei în acest an a fost o victorie, dar Simona Spune că este loc de mai bine:”E mai greu un pic pe zgură, trebuie să alerg mai mult şi să mă obişnuiesc să alunec, pentru că azi nu am alunecat prea bine și aș putea să ajung mai repede la puncte dacă aș aluneca. Oricum, zgura îmi place, terenul e bun şi mă simt bine. Sper să am cât mai multe victorii pe această suprafaţă. Trebuie să servesc mai bine, mai constant, să mă apropii mai mult de linia de fund, deci sunt multe lucruri pe care trebuie să le îmbunătăţesc”.

Pentru public, Simona Halep a avut un mesaj special: ”Mulţumesc publicului, m-a ajutat. Dar pe final, când auzeam numele meu, a fost un pic de presiune şi mi-a fost mai greu să termin. Uneori începeam să bat mingea la serviciu ca să le spun, să-i fac să înțeleagă că am nevoie de linişte, pentru că eram foarte tensionată. Dar le mulţumesc şi îi aştept mâine”.