Federer, Nadal, Djokovic – până când doar ei?

De mult timp, de aproape 15 ani, hegemonia tenisului masculin mondial este deținută de cei trei mari corifei: Roger Federer, Rafa Nadal si Nole Djokovic.

Dacă privim strict statistic, 20 de turnee de Grand Slam ( Australian Open, Roland Garros, Wimbledon sau US Open) au fost adjudecate de Federer, 18 de catre Rafa, iar 15 de Nole Djokovic.

Această supremație a fost fisurată doar rareori, de catre Andy Murray, Stan Wawrinka, Juan Martin Del Potro sau Marin Cilic, care au câștigat, fiecare, cel puțin câte un turneu de Grand Slam.

Dincolo de statistică însă, măreția și spectaculozitatea meciurilor în care sunt implicați cei trei nu este egalată încă de prestațiile altor jucatori.

Și totuși, Federer are aproape 38 de ani, Nadal are 33 de ani, iar Djokovic are 32. Ultimul este și liderul clasamentului mondial masculin, ATP, de o bună bucată de vreme.

Ce se întâmplă însă cu tânăra generație, cu Next Gen, cum i se mai spune. Adevărul este că sunt câțiva jucători tineri talentați care au încercat să urce către culmi, care au încercat să îi detroneze pe magicieni.

Grecul Stefanos Tsitsipas, în vârstă de 20 de ani, este poate cel mai promițător dintre ei. Ar mai fi neamțul Alexander Zverev, 22 de ani, și austriacul Dominic Thiem, care are deja 25 de ani.

Au fost câteva victorii ale acestora în fața celor trei mari, dar acestea nu s-au concretizat în câștigarea vreunui turneu major de către niciunul dintre ei.

 Explicația este că Federer, Nadal și Djokovic alcătuiesc cel mai bun trio de jucători de tenis din toate timpurile și că avem norocul să ne desfătăm cu jocul lor minunat.

Este poate ghinionul jucătorilor tineri, dar trebuie să fie și un impuls pentru ei  de a se pregăti mai intens pentru a încerca să se impună în fața acestora, nu atunci când cei trei maestri se vor fi retras deja.

Gasiți în permanență aici informații calde despre evoluția celor trei titani, care au înnobilat tenisul ultimei decade.

Legalbet.ro (site licentiat ONJN, conform Deciziei nr. 1067/23.06.2016) incurajeaza parierea responsabila. Promovam parierea ca pe o activitate pur recreativa si nu ca pe o sursa de venit. Site-ul este strict interzis minorilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.