Festivalul de Teatru Initiatic HEART 2016

Va invitam cu mare drag la un festival de teatru inedit care si-a propus sa aduca in peisajul cultural al Clujului o arta care se impleteste cu esotericul si este menita sa ne atinga zone adanci ale sufletului.

Festivalul de teatru initiatic HEART este primul festival  de acest gen din Romania si este la prima editie anul acesta.

Se va desfasura la Cluj in perioada 12-13 noiembrie pe scena Casei de Cultura a Studentilor.

Participantii sunt artisti din Bucuresti, Cluj, Brasov, Sf Gheorghe, Oradea si Budapesta.

Festivalul se va desfasura sub forma unui concurs jurizat de actori si regizori deja consacrati care vor acorda premiile Heart 2016 pentru cel mai bun actor, cea mai buna actrita, cel mai bun regizor si cea mai buna piesa de teatru.

La Gala de Deschidere a Festivalului, vom avea o deschidere artistica deosebita, realizata in colaborare cu Mario Dance Atelier.

Piesele de teatru care concureaza in cadrul festivalului sunt “Promisiunea” – o adaptare scenica dupa “Zana Onda” de Iulius Mosen si este spectacol in premiera, “Dincolo de prag” – o inspiratie dintr-o lucrare a lui Mircea Eliade, “Ciorba de Bolovan” – adaptare dupa nuvela cu acelasi nume a lui Vasile Voiculescu si “Jocul regasirii” – o poveste de dragoste intre doua suflete pereche care se cauta si se regasesc de-a lungul a mai multor vieti, conceptie teatrala originala.

La Gala de Premiere, avem un spectacol inedit, plin de umor, improvizatie si spontaneitate in care fiecare trupa participanta isi aduce contributia si realizeaza o istorie a cuplului si a iubirii din diverse epoci ale teatrului, din antichitate pana la epoca “facebook”.

 “O alta istorie a iubirii” este o comedie savuroasa cu care te invitam sa te delectezi intr-o seara serioasa de iarna…

Detalii despre festival, programul complet  si bilete puteti gasi pe site-ul oficial: www.artfestival.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.