Comuna clujeană Vultureni, Cluj, va găzdui în weekendul 25-26 septembrie a treia ediție a Festivalul Silvoiței – un eveniment în aer liber care își propune să îi readucă pe orășeni mai aproape de natură și de farmecul vieții la țară.

Atât sâmbătă cât și duminică, între orele 10 și 18, vizitatorii festivalului vor avea parte de o diversitate de activități, dar și de bunătăți! Copiii sunt invitați să se joace cu animale domestice într-un petting zoo, să își dezvolte imaginația în Atelierele creative de ceramică și pictură sau să participe la activități inedite pentru cei care au crescut la oraș, precum plimbări cu căruța, mud pit, alergare pe baloți de fân sau vechiul joc „baba oarba” și multe altele.

Cei puțin mai mari sunt invitați să exploreze Aleea Senzorială și să concureze în activități sportive pentru toată familia. Dacă vin cu bicicletele vor putea să participe la activități organizate de Cicloturism pe raza comunei Vultureni.

Festivalul Silvoiței

Toți participanții se vor bucura cu certitudine de zona de picnic special amenajată, unde se vor putea degusta produse făcute din suflet, după rețete tradiționale, de comunitatea locală din Vultureni. Secretul mâncării foarte bune este calitatea ingredientelor, respectiv legumele organice crescute local, care vor putea fi și cumpărate dintr-un Bio market. În plus, meșterii și artizanii din regiune vin la festival cu produsele lor, realizate manual, cu grijă și cu pasiune.

Sâmbătă 25 septembrie, Clubul de Cicloturism “Napoca” si Go4Fun Romania vor face un tur de cicloturism, cu toți bicicliștii interesați cu plecare din Cluj la Vultureni / Băbuțiu și retur. Plecarea la ora 9:00 din fața Gării Cluj (de pe platoul din fața locomotivei cu aburi).

Festivalul Silvoiței

Cine vrea un circuit mai scurt poate veni cu mașina din Cluj la Băbuțiu la Festivalul Silvoiței no. 3 și acolo să facă circuitul de 22 km Băbuțiu – Șoimeni – Vultureni – Chidea – Ciumăfaia – Vultureni – Băbuțiu.

Întreg traseul din Cluj pe Valea Seacă prin satele Popești, Corusu, Săliștea Nouă, Săliștea Veche de aici offroad (drum de pământ ) via Berindu până în Băbuțiu. Traseul are aproximativ 88km (25km – Vultureni, pentru cei ce vin cu mașina direct la Băbuțiu.

Clujenii care vor să ajungă la Festivalul Silvoiței sunt așteptați, așadar, în satul Băbuțiu al comunei Vultureni, aflat la 20 de kilometri în nordul municipiului Cluj-Napoca. Accesul se face pe drumul spre Chinteni, respectiv DJ109A.

Biletele sunt disponibile online la adresa https://heme.ro/e/festivalul-silvoitei-editia-a-iii-a sau direct la fața locului; pot fi cumpărate bilete de o zi pentru oricare din cele 2 zile ale festivalului. Copiii mai mici de 7 ani beneficiază gratuit de toate activitățile pentru copii.

Evenimentul este organizat de Asociația La Vultureni, o comunitate de artiști, producători și fermieri care își propune să transforme comuna Vultureni într-un loc minunat pentru afacerile de familie. Un loc unic pentru toți cei care vor să redescopere natura și gustul bun al fructelor și legumelor organice, pentru a explora arta prin creații ale artiștilor și meșterilor locali, pentru a susține renașterea tradițiilor autentice.

Împreună, toate acestea pot transforma satul într-o alternativă reală și convenabilă a vieții la oraș. Proiectul este susținut de Romanian Business Leaders, filiala Cluj, prin inițiativa „Antreprenorești – Adoptă un sat”, care urmărește să producă rezultate concrete și replicabile în comunitățile rurale din România, prin transfer de cunoștințe specifice despre antreprenoriat, programe de mentorat pentru antreprenori și specialiștii din administrația locală, și prin identificarea potențialului local de dezvoltare economică.