Finaliștii concursului de flaut și clarinet Cluj International Music Competition 2019

În 12 iulie, după etapa semifinală a concursului, juriul celor două secțiuni a decis care vor fi tinerii muzicieni participanți în finala de duminică, 14 iulie, începând cu ora 10, la Auditorium Maximum al UBB din Cluj-Napoca.

Orchestra Filarmonicii de Stat ”Transilvania”, dirijată de Tiberiu Soare, îi va acompania în finală pe flautiștii Kata Scheuring (27 ani, Ungaria), Alberto Acuña Almela (22 ani, Spania), Ludovico Degli Innocenti (24 ani, Italia/Germania), Songyoon Ryoo (21 ani, Coreea de Sud/Olanda) și pe clarinetiștii Gervasio Gaston Tarragona Valli (30 ani, Uruguay), Joё Christian Christophe (24 ani, Franța), Alberto Culmone (20 ani, Italia), Georgios Karagkounis (21 ani, Grecia).

Din acest an concursul oferă și un Premiu al Publicului. În timpul etapei finale toată lumea este invitată să-și voteze online muzicianul preferat.  Fiecare finalist va avea un videoclip individual pe paginile cu transmisiunea live a concursului. Pentru a vota, trebuie apăsată inimioara de apreciere din colțul din dreapta-sus a ferestrei:

https://livestream.com/Romania-Live-Events/Clarinet
https://livestream.com/Romania-Live-Events/Flute

Votul va fi deschis până la ora 6pm, ora locală a României. După aceasta, concurentul cu cele mai multe aprecieri va fi declarat câștigător al premiului publicului.

Câștigătorii celor două secțiuni vor cânta în două concerte interesante în România:

Flaut – Un concert în ediția din 2020 a Festivalului Mozart, oferit de Societatea Română Mozart

Clarinet – Un concert în ediția din 2021 a Festivalului de Muzică Contemporană Cluj Modern

Accesul publicului este liber atât la finala concursului, cât și la concertul de gală, susținut de laureații acestei ediții după decernarea premiilor celor două secțiuni, alături de Orchestra Filarmonicii de Stat ”Transilvania” și dirijorul Tiberiu Soare (Auditorium Maximum al UBB, ora 20).

Organizator: Asociația Culturală „Notes&Ties”

Co-organizator: Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării

Proiect realizat cu sprijinul Consiliului Județean Cluj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.