Frumusetea vietii

Există trei lucruri fundamentale în viață: frumusețea, adevărul și binele. Toate trei sunt la fel de greu de definit, ca și Dumnezeu însuși. Mințile cele mai profunde au fost preocupate, de-a lungul secolelor, de aceste probleme, dar nu s-a dezvăluit nici o concluzie, nici filozofilor, nici gânditorilor.


Moralistul se ocupă de ceea ce este bine, filozoful cu adevărul, poetul cu frumusețea. Poetul, și toți aceia care sunt creativi – muzicienii, dansatorii, sculptorii – toți cei care se ocupă de creație, de creativitate, se întreabă: „ce este frumusețea?”

Există o idee minunată într-o veche parabolă egipteană: începi să-l cauți pe Dumnezeu numai când l-ai găsit. Straniu, dar foarte adevărat. Nu poți pune întrebarea „ce este frumusețea?”, dacă nu ai găsit-o deja. Decât să întrebi, mai degrabă lasă frumusețea să-ți devină cale, ghid. Nimeni, spune el, nu te poate duce în acel spațiu, în acea experiență, dacă tu nu vei fi ajuns acolo.

Dar când ajungi în acel spațiu, poți fi adevărul, poți fi frumusețea, poți fi binele, dar nu le poți defini. Atunci când ajungi să le cunoști, tu nu ești distinct de toate acestea, de aceea nu le poți defini.

Vrei să descoperi frumusețea vieții? Vino la un curs ThetaHealing!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSch6_sF3Yein0__3NbdaxZMwurvhuz8cQcrUMtmthMFnC_zxw/viewform

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.