Ești pasionat de științele exacte? Vrei să le transmiți și altora pasiunea ta și să le arăţi cum pot să învețe cu plăcere? Fundația Comunitară Cluj oferă 100.000 de lei, prin Fondul Științescu, pentru proiecte educaționale dedicate elevilor din întregul județ.    Fundația Comunitară Cluj  Fundația Comunitară Cluj 

Lansat la Cluj în 2015, Fondul Științescu a mobilizat până acum 60.000 de euro pentru 21 de proiecte care au ajuns la 3.276 de elevi.

La Cluj, acesta este ediția cu numărul șase și vine ca rezultat direct al adunării de fonduri de la companii și organizații partenere. Sumele mobilizate au fost dublate, până la valoarea de 10.000 de dolari, de Romanian-American Foundation, care susține Fondul Științescu de la înființarea lui, în calitate de partener strategic.

Au contribuit la constituirea Fondului Științescu Cluj ediția 6: Metro Digital, Emerson și Fundația Bosch România în calitate de partneri și DataArt Tech Romania ca sponsor.

Calendarul apelului:

 • Înscrierea proiectelor: 01 – 15 iunie 2024;
 • Incubare proiecte: 01 – 10 iunie 2024;
 • Jurizare: 17-21 iunie 2024;
 • Contractare: 21 iunie – 21 iulie 2024;
 • Perioada de implementare a proiectelor: 24 iunie 2024 – 3 februarie 2025;
 • Perioada de raportare: 4 – 20 februarie 2025.

Fundația Comunitară Cluj urmărește să finanțeze cel puțin două proiecte și îi încurajează pe pasionați – profesori, elevi, studenți, profesioniști din toate domeniile – să le arate copiilor, prin experimente, activități practice și joc, latura disciplinelor științifice care are potențialul să le stimuleze curiozitatea și să le trezească dragostea pentru învățare.

Fundația Comunitară Cluj

Cine poate aplica?

 • Organizații neguvernamentale mici și mijlocii clujene
 • Profesioniști din diverse domenii, care se constituie într-un grup de inițiativă*;
 • Echipe de elevi de la clasele primare, gimnaziale și liceale, coordonate de un profesor sau

mentor, sub forma unui grup de inițiativă*;

 • Profesori de la clasele primare și gimnaziale, în echipă, sub forma unui grup de inițiativă*;
 • Părinți, împreună cu elevi și/sau profesori, sub forma unui grup de inițiativă*.

*Prin grup de inițiativă se înțelege un grup informal constituit din minim 3 membri, care împărtășesc un interes, o pasiune sau o preocupare pentru un subiect legat de viața în comunitate și pe care vor să îl promoveze în spațiul public. În situația unui grup de inițiativă format din tineri sub 18 ani este necesară includerea în grup a cel puțin unui adult, care își va asuma responsabilitatea legală a derulării proiectului.

Proiectele vor fi înscrise pe platforma de grantmaking a Fundației Comunitare Cluj: https:// cluj.grantmanager.ro și vor fi selectate în baza unei grile bine puse la punct, de către un juriu format din oameni preocupați de educație – membri ai Consiliului Director al Fundației Comunitare, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Cluj, ai altor ONG-uri și ai finanțatorilor.

Mai multe detalii se pot obține de la Mihaela Mic, manager de proiect, la adresa de email mihaela.mic@fundatiacomunitaracluj.ro