Gáspár György, Oana Moraru și Nicoleta Deliu – speakeri la evenimentul Liber la educație financiară

Pe 15 septembrie, între orele 10 – 14, la hotel Double Tree by Hilton din Cluj, are loc cea de-a treia ediție a evenimentului Liber la educație sau educație la liber?, care are ca temă educația financiară pentru părinți și copii.

Ce și când le spunem copiilor despre bani? Cum îi pregătim să devină adulți responsabili financiar? Cum să ne resetăm chiar noi, ca adulți, relația cu banii? – sunt câteva dintre subiectele care vor fi abordate în cadrul evenimentului de către 3 invitați de top: Gáspár György, Oana Moraru și Nicoleta Deliu.

”Părinții sunt cele mai influente modele în viețile copiilor, iar acest fapt este valabil și atunci când vine vorba despre puterea psihologică a banilor asupra lor. Pentru majoritatea dintre noi, anxietatea, frica și neliniștea sunt trăiri puternic împletite cu povestea banilor și ar putea reprezenta adevărate obstacole în calea succesului nostru personal și profesional. Aruncând o privire conștientă asupra poveștii pe care ne-o spunem despre bani și recunoscând credințele limitative referitoare la câți bani „merităm“, ne putem (re)câștiga stima de sine și încrederea în forțele proprii. Vom deveni astfel modele sănătoase atât pentru copiii noștri, cât și pentru generațiile viitoare” – spune Gáspár György, psiholog, autor și custode de povești de viață, omul care a pornit #RevoluțiaRelaționalăÎnRomânia, invitat special al evenimentului Liber la educație sau educație la liber? 2018.

“Relația copiilor cu banii este echivalentă cu responsabilitatea lor pentru sinele viitor” – este de părere Oana Moraru – consultant educațional și fondatoarea școlii private Helikon, care va vorbi la eveniment despre educația financiară ca mijloc de a dezvolta acasă, în familie, responsabilitatea, concentrarea, planificarea și prioritizarea și despre modul în care îi putem ajuta pe copiii noștri să fie conștienți de nevoile lor.

”De multe ori credem că doar copiii şi tinerii trebuie să acumuleze cunoştinţe financiare şi să-şi cultive o relaţie corectă cu banii. Însă experienţa noastră în cel mai extins program de educaţie financiară din România ne-a arătat că şi adulţii au nevoie, în egală măsură, să înţeleagă că planificarea bugetului personal necesită timp, perseverenţa şi disciplina de a respecta ceea ce am planificat.” – spune Nicoleta Deliu,  inițiatoarea proiectului Şcoala de Bani – cel mai extins program de educaţie financiară pentru toate categoriile de vârstă din România – invitată ca speaker la evenimentul Liber la educație financiară – Cluj 2018, de pe 15 septembrie, de la hotel Double Tree by Hilton.

România este pe ultimul loc la alfabetizare financiară din Europa – doar 22% dintre noi avem un minim bagaj de cunoștințe financiare. Felul în care părinții noștri s-au raportat la bani, modul în care i-am auzit vorbind despre ei, îngrijorările pe care ni le-au transmis s-au impregnat în subconștientul nostru și ne-au setat atitudinea față de bani și câștig.

Când le vorbim copiilor noștri despre bani ne limităm de obicei la a le spune cât de important este să facă economii. Sau le oferim bani să își cumpere jucăria preferata pe post de ”recompensă” pentru 5 minute de liniște. Educația financiară a copiilor nu ține însă doar de bani, ci mai degrabă are legătură cu formarea de convingeri și valori pentru viață.

Înscrieri la eveniment

Înscrierea la evenimentul Liber la educație financiară – Cluj 2018 se poate face pe pagina de facebook a evenimentului, accesând formularul aflat la adresa http://bit.do/eoDJ8 sau prin e-mail la adresa catrinel.petre@mozaicmedia.ro.

Prețul unui bilet este de 50 lei până la data de 14 august, 75 de lei între 15 august şi 31 august şi 100 de lei între 1 septembrie şi 14 septembrie.

Mai multe informatii gasiti pe pagina evenimentului:

https://www.facebook.com/events/209623793021315/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.