Germanul Lucas Carstensen, de la echipa Bike Aid, câștigă cea de-a doua etapă din Turul României

Lucas Carstensen

Cea de-a doua etapă a Turului României, cea mai importantă competiție ciclistă a țării, s-a derulat astăzi pe ruta Oradea – Cluj-Napoca. După un traseu de peste 200 km, Lucas Carstensen, membru al echipei germane Bike Aid, a trecut primul linia de finish, fiind urmat la scurtă distanță de Edi Grosu care, după etapa de astăzi, îmbracă din nou tricoul galben și rămâne lider în clasamentul general al competiției.

Astfel, câștigătorii celei de-a doua etape din Turul României sunt:

 1. Carstensen Lucas – Bike Aid – Germania
 2. Grosu Eduard-Michael – Naționala României – tricoul galben, pentru liderul clasamentului general, și tricoul albastru, pentru cel mai bun român din competiție
 3. Krawczyk Szymon – CCC Development Team – Polonia

În continuare, în clasamentul general ierarhia este următoarea:

 1. Grosu Eduard-Michael (Naționala României)
 2. Krawczyk Szymon (CCC Development Team) – Polonia – tricoul alb (cel mai bun rutier U23)
 3. Carstensen Lucas (Bike Aid) – Germania

În primii 15 cicliști din clasamentul general se regăsesc și Crista Daniel (CSA Steaua București), pe locul 5, Dima Emil (Giotti Victoria – Savini Due), pe locul 10, și Țvetcov Serghei (Naționala României), pe locul 11.

Primele cinci poziții în clasamentul pe echipe sunt ocupate după cum urmează:

 1. Bike Aid
 2. CCC Development Team
 3. Giotti Victoria – Savini Due
 4. Naționala României
 5. Vino Astana Motors

Tricoul roșu (pentru cel mai bun sprinter) și cel verde (pentru cel mai bun cățărător), au mers astăzi la Ovsianikov Alexandr (Vino Astana Motors).

Competiția continuă mâine, 11 septembrie, pe ruta Târgu Mureș – Lacul Sf. Ana. Sâmbătă, 12 septembrie, rutierii vor pleca din Cârțișoara spre Transfăgărășan, drum care va fi închis pentru public până la ora 17:00, cu destinația Curtea de Argeș. Competiția se va încheia duminică, 13 septembrie, la București, cu un circuit de 5 km între Piața Presei Libere și Piața Victoriei.

Turul României este organizat de Federația Română de Ciclism alături de partenerii principali Auchan și Ministerul Tineretului și Sportului. Cele mai importante momente din competiție pot fi urmărite în exclusivitate pe TVR1 și TVR3, dar și online pe www.turulromaniei.com și pe paginile de Facebook Turul României și Auchan România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.