Comunitatea pasionaților TED (technology, entertainment, design) se pregătește pentru conferința TEDxCluj 2017, care se desfășoară în 25 februarie în spațiul generos al Operei Maghiare din Cluj-Napoca. Participarea la eveniment se realizează pe baza unui bilet achiziţionat în prealabil de pe www.tedxcluj.com.

Provocarea acestei ediții este „GOING BEYOND” și e explicată de către organizatori astfel:

Am mai fi avut iPhone în cazul în care prietenul Cristofor Columb ar fi procrastinat în port? Am cunoaște cu adevărat faptul că Pământul e rotund dacă nu ne-ar fi fost fotografiat de cei care, să zicem așa, aveau nevoie de puțin mai mult spațiu? Era arta cu adevărat modernă fără un pătrat negru, gestul genial care o face posibilă în chiar momentul disoluției ei pe termen scurt? Dar ce altceva este sportul dacă nu conștientizarea faptului că ceea ce ne duce înspre performanța de mâine este munca de ieri, adunată într-o aritmetică crescătoare?  Ce au în comun cele de mai sus în afară de semnele de întrebare? Care este firul roșu care le traversează? Ce le unește cu adevărat? Pe scurt, un același lucru. Ambiție+dorință+nebunie+vizionarism. Sau pur și simplu aventura de a vedea dincolo de orizont, dincolo de aparențe, dincolo de mulțumitor, dincolo de „așa a fost dintotdeauna”. A vedea mai departe, mai adânc, mai bine, mai mult. A vedea altfel. Exact ceea ce ne dorim și de la ediția din 2017. Să vedem ceea ce credem că știm, dar cu alți ochi, unii mai pricepuți. TEDxCluj 2017: GOING BEYOND.

Evenimentul aduce pe scenă peste 15 vorbitori cu experiențe diverse, de la ingineri aerospațiali la scriitori ori antreprenori în IT, printre care: Paul Bourne, Giorgio Fabbri, Gernot Groemer, Pierre Philippe Mathieu, Philippe Lattes, Veronica Soare, Marius Chivu, Andreea Roșca, Florin Talpeș, George Buhnici, Teodora Enache, Rusanda Cojocaru, Cristina Dobrescu.

„GOING BEYOND este o temă primită cu drag de comunitatea TEDxCluj, a oamenilor pasionați de cunoaștere, pentru că reflectă multe dintre gândurile acestei perioade. Prin această ediție vrem să ducem TEDxCluj la următorul nivel”, a declarat Cristian Dascălu, curatorul TEDxCluj.

Alături de discursurile de tip TED și intervenții artistice surpriză, cei peste 800 de participanți la eveniment vor afla câștigătorul TEDxCluj Award 2017, premiu ce reprezintă o recunoaștere a eforturilor depuse de antreprenori locali în domeniul cercetării și inovării. TEDxCluj Award a fost lansat anul trecut, când marele câștigător a fost Răzvan Mărcuș, dezvoltatorul husei inteligente de telefon ArKase.

De asemenea, în cadrul Innovation & Tech Expo, participanții la eveniment vor putea testa gadget-uri inovatoare, proiecte experimentale și produse de design creativ și practic.

TEDxCluj 2017 – Going Beyond este powered by NN România.

Partener principal: ClujHub. Parteneri: Emerson, Telenav, Betfair.

Catalizatori: Vitrina Advertising, Eximtur, AMM Design, Bookstory, Meron, Demmers TeaHouse, Donuterie.

Parteneri media: Sinteza, Adevărul, Știință și Tehnică, ZeList, Biz, StartUp Cafe, IQAds, Smark, Transilvania Reporter, Zile și Nopți, InfoTrafic, Monitorul de Cluj, I Like Cluj.

TEDxCluj este o inițiativă locală și independentă care aduce experiența internațională TEDx în Transilvania. Primul eveniment TEDxCluj s-a desfășurat în 2010, iar de atunci peste 4.500 de persoane au participat la cele 12 evenimente organizate de către echipa TEDxCluj sub deviza TED: „Ideas worth spreading” – „Idei care merită răspândite”. Ultima ediție TEDxCluj, cu tema „MYTHBUSTING – lăsăm poveștile să doarmă, trezim adevărul”, a însemnat 25 de vorbitori, 3 momente artistice și 10 ore de inspirație.

Mai multe informații:

www.tedxcluj.com

www.facebook.com/tedxcluj