Gradina Botanica – Raiul plantelor

Gradina Botanica este una dintre principalele puncte de atractie pentru majoritatea celor care locuiesc in Cluj – Napoca si desigur si pentru cei care viziteaza orasul nostru. Acest loc minunat si special este subordonat Universitatii Babes  – Bolyai.

Gradina Botanica

Date esentiale despre Gradina Botanica

Alexandru Borza este cel care a pus bazele unei institutii superbe: Gradina Botanica, in anul 1920. De atunci este un principal punct de atractie al orasului Cluj – Napoca.

Craciunita gradina botanica

Gradina Botanica se intinde pe o suparafata foarte mare ( 14 ha ). Terenul are una dintre cele mai variate configuratii.

Gr botanica

Acest lucru este deosebit de bine, deoarece aici sunt peste 10 mii de specii de plante. Gradina Botanica are mai multe compartimente, acestea fiind: compartimentul ornamental, fitogeografic, sistematic, economic si medicinal. Fiecare dintre aceste compartimente detine foarte multe plante, toate fiind extrem de frumoase.

Nufar galben

Atractiile Gradinii Botanice

Alee Gradina Botanica

Gradina Romana este una dintre principalele puncte de interes, daca alegem sa vizitam acest loc superb. Aici putem gasi o colectie impresionanta de plante care decorau gradinile romane.

Gradinile Romane

Gradina Japoneza este creeata si aranjata conform culturii din care face parte. De asemenea, in cadrul acestei gradini se afla un lac artificial. Gradina Japoneza este amenajata doar cu plante aduse din Orientul Indepartat.

Lacul Gradina botanica Cluj

Serele sunt in numar de 6 si se intind pe o suprafata de 3500 mp. In aceste sere se afla diferite specii de plante ecuatoriale si tropicale. De exemplu, Lotusul Amazonian cu frunze de peste 1,5 m diametru, se afla in sera cu plante acvatice. Mai exista si sera cu palmieri, care cuprinde peste 80 de specii de palmieri, adusi din  diferite tari. Sera palmierilor este cea mai mare sera din cadrul Gradinii Botanice Alexandru Borza. Tot in cadrul serelor putem gasi si diferite specii de ferigi si ficusi. De asemenea, mai exista sera cu planta suculente, sera cu bromeliacee si sera cu orhidee si ferigi.

Palmier gradina botanica

Gradina Botanica este un loc extrem de frumos, in special primavara si vara. Putem spune ca aceasta da culoare orasului nostru.

Catusi Gradina Botanica Cluj

Programul de vizitare este: luni – duminica intre orele 08:00 – 22:00. Tarifele sunt urmatoarele: adulti – 8 lei, copii peste 5 ani, elevi, studenti, pensionari si grupuri de peste 10 persoane – 4 lei.  Studentii ai angajatii U.B.B. au acees gratuit, pe baza legitimatiei de student/angajat.

gradina Botanica Cluj

Asadar, va invitam sa petreceti o zi extraordinara la Gradina Botanica.

Citeste si despre: Iulius Parc

2 comments

  1. M ultumim Lui Dumnezeu pt. aceasta gradina si ctitorilor si ingrijitorilor.Imi doresc si eu sa cum par un lotus de culoare alba si unul de culoare rosie.
    Daca se gasesc la dumneavoastra de vinzare va rog sa ma contactati prin email.Va multumesc.Hristos a Inviat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.