GreenTech Film Festival 2019 – ediţie specială organizată în Cluj-Napoca

Green Tech Film Festival

Green Tech Film Festival – platforma de educaţie care promovează stilul de viaţă sustenabil, grija faţă de mediu şi tehnologiile verzi existente, prin filme documentare, dezbateri, ateliere şi expoziţii – revine în luna noiembrie 2019 cu o nouă ediţie dedicată publicului din Cluj-Napoca, in data de 22 noiembrie, la Cinema Dacia.

Ediţia din acest an se desfăşoară cu sprijinul ambasadelor ţărilor nordice – Suedia, Norvegia şi Finlanda – lideri europeni în materie de inovație, implementarea de politici privind sustenabilitatea, susținerea și finanțarea programelor care promovează tehnologiile inovatoare pentru combaterea schimbărilor climatice.

Programul festivalului include evenimente care transpun exemplele de bune practici ale acestor ţări, prin intermediul proiecţiilor de film documentar, dezbaterilor şi expoziţiilor. Totodată, festivalul include şi activităţi pentru copii: animaţii, jocuri, ateliere privind siguranţa pe internet, reciclarea creativă a deşeurilor şi de robotică.

În premiera pentru România vor fi prezentate două filme documentare produse de  Patagonia, unul dintre cele mai respectate branduri din lume pentru faptul că prin acţiunile sale reuşeşte să sensibilizeze publicul cu privire la problemele de mediu şi schimbările climatice: „Blue Heart” – care  documentează lupta pentru protejarea ultimelor râuri sălbatice ale Europei şi atrage atenţia asupra unui potenţial dezastru de mediu în Europa – , și  „Artifishal” – care urmăreşte impactul crescătoriilor şi al fermelor piscicole asupra rezervelor de somon sălbatic din întreaga lume.

Accesul la toate evenimentele incluse sub umbrela festivalului este gratuit şi se face în baza unei rezervări la contact@greentechfilmfestival.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.