Guvernul României a lansat proiectul de realizare a magistralei de metrou la Cluj care va avea o lungime de 14,4 km și 14 stații de metrou care vor deservi Municipiul Cluj-Napoca și  localitatea Florești.

„Doresc să felicit pe această cale Primăria Municipiului Cluj-Napoca pentru inițiativă și determinare și, totodată, să o asigur de tot sprijinul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor în ceea ce reprezintă, practic, o nouă abordare față de infrastructura de transport, și anume implicarea administrației locale în pregătirea, implementarea și operarea acestui tip de proiecte” a declarat dl Lucian Bode, Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor. metrou și tren metropolitan

Parc de 10 hectare cu facilități sportive la Expo Transilvania

Primăria Cluj-Napoca a demarat un nou proiect pentru revitalizarea cartierului Mărăști, prin modernizarea Parcului Aurel Vlaicu pe o suprafață de aproximativ 10 ha și amenajarea străzilor și a spațiilor publice adiacente. De asemenea, se urmărește construirea unui parking cu cel puțin 350 de locuri în această zonă.

Obiectivul principal al acestui proiect vizează Parcul Aurel Vlaicu care va fi atât extins, cât și modernizat prin reorganizarea suprafeței, crearea de locuri noi de joacă sau relaxare, terenuri de sport, mobilier urban modern ș.a.

Parkingul Hașdeu – aproape finalizat

În următoarea perioadă se va finaliza cel de-al 4-lea parking aflat în lucru în 2020.

Noul parking din Hașdeu are o capacitate de 320 locuri de parcare din care 6 locuri sunt destinate persoanelor cu dizabilități, 10 sunt pentru mașini electrice, 4 locuri pentru motociclete/mopede iar alte 11 locuri sunt pentru biciclete.

S-a deschis licitația pentru amenajarea Parcului Feroviarilor

18 decembrie reprezintă termenul până la care se pot depune oferte pentru execuția lucrărilor privind revitalizarea și activarea Parcului Feroviarilor din municipiul Cluj-Napoca. Proiectul câștigător în urma concursului internațional de soluții vizează o suprafață de 5,34 ha pentru parc și încă 8.496 mp pentru modernizarea străzii Parcul Feroviarilor.

În noul parc vor fi amenajate 2 lacuri artificiale, vor fi plantați arbori și arbuști, instalate echipamente de joacă și fitness în aer liber, mobilier urban modern, rastele pentru biciclete, iluminat public LED, sistem de irigații inteligent ș.a.

Piața Mărăști va fi complet reamenajată și se va construi un nou parking

Până pe 18 decembrie 2020 are loc licitația pentru proiectare privind reamenajarea zonei Piața Mărăști și a străzilor adiacente, dar și pentru construirea unui parking subteran în zona Aleea Bibliotecii care să aibă o capacitate minimă de 260 locuri.

Suprafața de 10 hectare propusă spre modernizare va cuprinde Bulevardul 21 Decembrie 1989 (între Biserica Sf. Petru și sensul giratoriu Piața Mărăști), strada Fabricii, strada Aurel Vlaicu, Aleea Bibliotecii, străzile Crinului şi Ciocârliei. Metrou și tren metropolitan

Acțiune de plantare de arbori în cartierul Între Lacuri

La sfârșitul lunii noiembrie, în cartierul Între Lacuri au fost plantați 59 noi copaci de talie mare, 19 arțari și 40 salcâmi. Obiectivul Primăriei este ca până în 2030 sa fie plantați 100.000 noi arbori pentru „înverzirea” orașului.

Stadiul lucrărilor din Piața Lucian Blaga

O parte din zona centrală a municipiul Cluj-Napoca a trecut printr-un proces complex de modernizare care  cuprinde Piața Lucian Blaga și străzile adiacente acesteia. Lucrările sunt finalizate în proporție de 98% în Piața Blaga, străzile Petru Maior și Emil Isac fiind finalizate în totalitate.

Noi arbori de talie mare au fost plantați inclusiv în zonele în care până acum nu au existat și a fost introdus și mobilierul urban modern (bănci cu USB, sistem de semaforizare inteligent, stâlpi pentru Wi-Fi, sistem de iluminat cu tehnologie LED ș.a.).

CTP: Eliberare abonamente pentru pensionari și studenți pentru 2021

Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A. eliberează abonamente pentru transportul public în comun.

Acestea sunt valabile pentru anul 2021 pentru: persoanele vârstnice, pensionarii cu domiciliul în municipiul Cluj-Napoca, cetățenii de onoare ai municipiului Cluj-Napoca și studenții înscriși în anul universitar 2020-2021 la Universitățile care au încheiate convenții cu CTP Cluj-Napoca.

Iluminat public modern pe 16 noi străzi

În urma ședinței de Consiliu local din 15 decembrie, a fost aprobat proiectul care vizează „Sistem de iluminat public inteligent în Cluj-Napoca pentru scăderea efectelor gazelor cu efect de seră”.

Iluminatul public de pe 16 străzi din municipiu va fi modernizat în următoarea perioadă, prin utilizarea de aparate de iluminat cu tehnologie LED și sistem de telegestiune.

4 noi instalații de semaforizare

La începutul lunii decembrie, au fost puse în funcțiune noi instalații de semaforizare la 4 treceri de pietoni din municipiul Cluj-Napoca în următoarele zone:

– strada Traian Vuia, zona intersecției cu strada Brigadierilor;

– strada Plopilor, zona nr. 60-64;

– B-dul Muncii, zona Sinterom;

– B-dul Muncii, zona APIA.

Dezbateri publice: PUZ pentru drum Transregio Feleac TR35 – Centura Metropolitană și drumuri de legătură

Primăria Cluj-Napoca a organizat în datele de 4 și 7 decembrie două dezbateri publice online pe tema alternativei finale „PUZ pentru – Drum Transregio Feleac TR 35–Centura Metropolitană și drumuri de legătură”.

Aceste dezbateri au fost organizate în vederea obţinerii avizului de mediu conform HG 1076/2004 privind stabilirea procedurii de realizare a evaluării de mediu pentru planuri şi programe.

A fost instituit comandamentul de deszăpezire

Din data de 15 noiembrie 2020 și până în 15 martie 2021, la Cluj-Napoca funcționează 24/7 Comandamentul central de deszăpezire. metrou și tren metropolitan

Pentru planul de deszăpezire 2020-2021, sunt încheiate contracte cu doi operatori:

– SC Rosal Grup SA – sector I

– SC Brantner Servicii ecologice SA – sector II

Primăria va transforma în muzeu casa disidentei Doina Cornea

În ședința de Consiliu local de ieri, 15 decembrie, a fost aprobat proiectul privind cumpărarea și transformarea în casă memorială a imobilul în care a locuit regretata Doina Cornea.