Echipa naţională de Fed Cup a României va întâlni naţionala Belgiei, în turul I al Grupei a II-a Mondiale, potrivit tragerii la sorţi efectuate luni seara, la Zagreb.

Meciul va avea loc în România, în luna februarie 2017, Clujul părând îndreptăţit să organizeze şi această partidă datorită succesului la public înregistrat la precedentele două confruntări, cu Cehia şi Germania. Pe de altă parte, însă, pentru că Sala Polivalentă clujeană va avea parte, între timp, şi de un meci al băieţilor în Cupa Davis, dar şi pentru că partida cu belgiencele se dispută în Grupa a II-a Mondială, oficialii FRT ar putea decide un alt oraş drept gazdă a acestui joc din Fed Cup, chiar cu riscul obţinerii unor încasări mult mai mici din vânzarea biletelor.

Ultimul cuvânt îl vor avea, însă, jucătoarele şi căpitanul nejucător Alina Tecşor, astfel că până la o decizie oficială clujenii pot spera că o pot vedea din nou pe Simona Halep la lucru, alături de colegele sale din echipa de Fed Cup. Indiferent de locul de disputare al meciului, “tricolorele” par favorite la victorie, Belgia având doar două jucătoare în Top 100 în acest moment, pe Yanina Wickmayer (46, WTA) şi pe Kirsten Flipkens (52, WTA).

Confruntarea cu Belgia este programată pentru weekend-ul 11-12 februarie 2017, câştigătoarea urmând să joace în barajul pentru calificarea în Grupa Mondială.

Sursa cjsport.ro