Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Maria a României acordat Festivalulului Internațional de Ceramică Contemporană – Caolin

Cel mai important festival internațional din România dedicat ceramicii contemporane, Caolin, va primi Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Maria a României

Ediția 2017 a festivalului clujean va avea loc în perioada 19 mai – 4 iunie 2017.

Alteța Sa Regală Principesa Maria a României a acceptat ca Festivalul Internațional de Ceramică Contemporană ~ Caolin, să se desfășoare de acum înainte sub Înaltul Său Patronaj.

Ceremonia acordării Înaltului Patronaj va avea loc în data de 19 mai, de la ora 19, în cadrul vernisajului oficial al Caolin 2017, la care Alteța Sa Regală Principesa Maria a României va fi prezentă.

”Pentru noi este o onoare deosebită și suntem recunoscători Alteței Sale Regale Principesa Maria a României pentru faptul că a acceptat cererea noastră și ne-a acordat Înaltul Său Patronaj. Bucuria noastră este sporită de faptul că acest lucru se petrece exact în anul în care festivalul nostru a devenit unul internațional și, totodată, în anul în care România aniversează 140 de ani de la proclamarea independenței”, a spus Ioan Sumedre junior, președintele Asociației Caolin, organizatorul Festivalului Internațional de Ceramică Contemporană Caolin.

În acest an, festivalul clujean va fi organizat în mai multe locuri simbolice din Cluj. ”Inima” festivalului va rămâne, la fel ca în anii trecuți, Muzeul Etnografic al Transilvaniei. Este vorba de un muzeu fondat de bunicul ASR Principesa Maria a României, MS Regele Carol al II-lea.

Alte expoziții ale festivalului vor fi găzduite de Institutul Francez din Cluj, de Muzeul de Artă, iar workshop-urile de tehnici ceramice vor fi organizate la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei și în Parcul Etnografic “Romulus Vuia”.

Ediția a IV-a, 19 mai – 4 iunie
* 19-21 mai | Muzeul Etnografic al Transilvaniei
Palatul Reduta, Memorandumului 21, Cluj-Napoca, România
* 20 mai – 4 iunie | Muzeul de Artă – Cluj-Napoca
Piața Unirii 30, Cluj-Napoca
* 20-21 mai | Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei
Constantin Daicoviciu 2, Cluj-Napoca
* 20-21 mai | Institutul Francez
Ion I. C. Brătianu 22, Cluj-Napoca
* 20 mai | Parcul Etnografic “Romulus Vuia” (Muzeul
Satului)
Tăietura Turcului f.n., Cluj-Napoca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *