Încă patru povești în Colecția AudioPuck

AudioPuck

Artiștii Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca adaugă în această săptămână colecției #AudioPuck încă patru înregistrări.

Marți, 16 iunie, au fost lansate două povești în această serie. Una dintre acestea e „Doi feți cu stea în frunte ” de Ion Slavici, în lectura actorului Iulian Lungu:

Cealaltă poveste, în limba maghiară, disponibilă din aceeași zi pe site-ul instituției clujene este „Holle anyó”/ „Mama Holle”, în lectura actriței Giriti Réka:

http://teatrulpuck.ro/wp-content/uploads/2020/06/14.-Holle-any%C3%B3-n%C3%A9met-m.-felolvas-Giriti-R%C3%A9ka.wav.

De asemenea, de vineri, 19 iunie, vor putea fi ascultate încă două povești. Este vorba de „Ivan Turbincă”, de Petre Ispirescu, în lectura lui Robert Trifan, precum și de „A haltündér”/„Zâna peștilor”, în lectura actriței Pünkösti Laura.

Ilustrația muzicală a poveștilor citite în limba română este realizată de Attila Nagy, iar la cele în limba română de Cebrát Szilárd.

Proiectul AudioPuck a fost conceput recent, în contextul închiderii unităților de învățământ în perioada stării de urgență. Pagina (http://teatrulpuck.ro/audiopuck-2/) cuprinde o serie de înregistrări audio în limbile română și maghiară a unora dintre cele mai importante texte din programele școlare (preșcolari, ciclul primar), în lectura actorilor Teatrului de Păpuși Puck. Proiectul susține programa școlară a claselor I-IV, la limba și literatura română și maghiară, cu instrumente de educație nonformală.

A fost încheiat, în premieră națională, un protocol de colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării pentru punerea la dispoziţia tuturor instituțiilor publice de învățământ a aproximativ 50 de înregistrări cu povești din programa școlară, cu titlu gratuit.

Proiectul face parte din campania „#ÎmiPasa #ȘcoaladeAcasă”, derulată de Ministerul Educației și Cercetării.

Protocolul va continua pe parcursul anului școlar 2020 – 2021.

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.