Dragi gurmanzi, sperăm că v-ați pregătit apetitul deoarece în perioada 7-10 Iulie Street Food Festival ia cu asalt Clujul. Aleea Stadionului va fi gazda primei ediții a evenimentului menit să propună o nouă abordare domeniului culinar și invită toți curioșii să deguste din mulțimea de bunătățuri și să participe la activitățile pregătite de organizatori atât pentru cei mari cât și pentru cei mici.

“Am ajuns la debutul acestei prime ediții de Street Food Festival din România. Cluj-Napoca va fi gazda a peste 50 de vendori de mâncare de tip street-food și a peste 30 de activități ce se vor desfășura pe Aleea Stadionului în perioada 7 – 10 Iulie. Fie că vorbim de Culinary Cinema Outdoor, Festival Stage, Pop-up Market, Food Road sau Kids Zone, noi vă invităm să le parcurgeți pe toate, festivalul fiind unul cu acces liber. Așadar, weekend-ul acesta vă invităm să vă satisfaceți toate poftele culinare și să vă bucurați de o sumedenie de rețete ce provin din bucătăria asiatică, mexicană, canadiană, românească, nemțească, mediteraneană și italiană. De la burgeri la pizza, arrosticini, porchetta, donuts, înghețată, churros și multe altele, la Street Food Festival le veți găsi pe toate. De asemenea vă invităm să luați acasă diferite produse bio, uleiuri și gemuri și să testați și bucătăria de street-food vegană. Pentru că se anunță a fi un weekend călduros setea va fi potolită cu bere artizanală, soiuri alese de vin și multe alte răcoritoare oferite de partenerii festivalului.” – Nely Borza, Project Manager Street Food Festival

SFF_program

Care este programul Street Food Festival?

Joi – 07.07.2016

Street Food Festival, eveniment prezentat de Home Garden, își deschide porțile pe 7 Iulie începând cu ora 12:00 cu live sessions oferite de artiștii invitați în festival. Notele muzicale vor fi asezonate cu primele preparate din festival care vor ademeni cu mirosul lor special toți gurmanzii. După ora 18:00 la Festival Stage vor urca pe scenă Essential Notes, Fish in Oil și JazzyBit, iar la Chill Zone Teo de la Teo’s Kitchen așteaptă toți amatorii de bucătărie la o sesiune de Meet&Greet. Această sesiune va fi urmată de un Workshop de Craft Beer și de proiectarea filmului Cooking History. Seara se va încheia cu un burger excelent, o bere artizanală pe măsură și proiectarea UEFA EURO 2016 Semifinal.

Vineri – 08.07.2016

Cea de a doua zi de festival va debuta cu o sesiune de Meet&Greet alături de Chef Foa care va prezenta câteva din trucurile lui din bucătărie. Coloana sonoră a zilei de vineri va fi asigurată de Groove Salad, Dj Marwan, Balcony Players, Zombori, Koszia&The Hotshots și Blue Nipple Boy. La Chill Zone va continua cea de a doua zi din seria workshop-urilor de Craft Beer urmate de proiectarea unui scurt metraj, The Sacred Flavors of Sicily și a filmului Burnt.

Sâmbătă – 09.07.2016

Weekend-ul va începe la Street Food Festival la ora 10:00 cu Bookstory urmat de un workshop de Raw Vegan Food și de o serie de momente muzicale în compania Alex HG&Vamanu, DigitaLove, Kepler not Kopernicus, Le Minion&The Band, Cuantune și Helen. De asemenea, în aceeași zi publicul va putea asista și la un spectacol de dansuri Armene, Workshop de Craft Beer și proiectarea filmului Chef precedat de scurtmetrajele: Shabu-Shabu Spirit, Central Texas Barbecue și Food.

Duminică – 10.07.2016

Ultima zi a primei ediții de Street Food Festival se va încheia în forță alături de cei 50 de vendori, muzică bună oferită de: Gopo, Paul Socol, Marton Hangacsi, A-C Leonte, Lights Out și Vera Jonas Experiment. În Chill Zone publicul va putea participa la ultima serie din cadrul Workshop de Craft Beer și va putea viziona filmul Hundred Foot Journey. Festivalul se va încheia în compania finalei UEFA EURO 2016.

Street Food Festival

În toate cele 4 zile de festival iubitorii domeniului culinar sunt invitați să profite de experiența Street Food Festival și să se bucure de toate activitățile gândite special pentru ei. Cei mici nu vor fi neglijați, având la dispoziție Kids Zone, un cort special amenajat în cadrul căruia se vor desfășura o serie de activități cu tematici culinare, de la workshop de gătit, la prezentarea bunelor maniere și multe alte surprize jucăușe.

Street Food Festival 2016 (3)

Așadar, start la prima ediție de Street Food Festival din România, dragi gurmanzi. Vă așteptăm în perioada 7 – 10 Iulie pe Aleea Stadionului cu multe bunătățuri și delicatese. Pentru mai multe informații și programul oficial vă rugăm accesați: www.streetfoodfestival.ro

Street Food Festival este un eveniment realizat de Agenția Why Not împreună cu Asociația Management ++.

Street Food Festival 2016 (1)

Prezentat de: Home Garden

Partener Principal: Silva

Partener: Coca-Cola

Susținut de: Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Visit Cluj-Napoca, Guvernul României – Departamentul pentru Relații Interetnice, Centru de Cultură Urbană Casino

Susținem: Servus! Cluj-Napoca 2021