Începe Winners Open WTA 250

Winners Open WTA 250

Turneul de tenis Winners Open WTA250 debutează în 1 august, la Winners Sports Club. Timp de 8 zile, fanii tenisului vor putea urmări o combinație spectaculoasă între talent și experiență. Jucătoare de clasă mondială, românce de top și o tânără cu perspective mari în tenis se vor lupta pentru trofeul turneului din Cluj. Favorita numărul 1 a competiției, Alize Cornet (Franța), debutează cu Mayar Sherif (Egipt). Andrea Petkovic așteaptă o jucătoare din calificări. Începe Winners Open Începe Winners Open

Pe tabloul principal se află 6 românce. Gabriela Ruse (Wild Card) o va întâlni pe teren pe veterana Lesia Tsurenko (Ucraina). Irina Bara va juca cu Anna-Lena Friedsam (Germania), iar Jaqueline Cristian cu Reka-Luca Jani (Ungaria). Ana Bogdan așteaptă și ea o jucătoare din calificări, iar Evelyne Tiron va juca cu Lara Arruabarrena (Spania).

La doar 15 ani, Briana Szabo a intrat pe tabloul principal Winners Open cu un Wild Card și își va face debutul la clubul la care se antrenează de la 4 ani. Ea o va întâlni în teren pe Katarzyna Kawa (Polonia).

Tragerea la sorți a tabloului principal Winners Open WTA250 a avut loc sâmbătă, 31 iulie, în prezența directorului turneului, Patrick Ciorcilă, a supervizorului WTA Giulia Orlandi și a Brianei Szabo.

Patrick Ciorcilă, directorul turneului Winners Open WTA250: Este o mare onoare că am reușit să aducem acest turneu la Cluj. Am început anul trecut, când am invitat toate jucătoarele românce în timpul pandemiei la un turneu în sistem prize money. Acum, am reușit să facem acest pas mare spre circuitul oficial WTA. Winners Open își face astăzi debutul și sperăm ca aceasta să fie prima din multele ediții pe care le vom găzdui la Winners Sports Club, locul în care de peste un deceniu promovăm tenisul, tinerele talente, susținem profesioniștii, dar și amatorii pasionați de tenis.

Giulia Orlandi, supervizor WTA: It’s a fun city. The club is super nice and the team from here is really welcomed in the WTA events and it’s a very good addition on our calendar. Well done!

Duminică, 1 august, vor avea loc calificările pentru locurile rămase libere pe tabloul principal. Meciurile vor începe la ora 11.00 și se vor desfășura pe cele 3 terenuri de joc.

Winners Open este primul turneul WTA din Cluj, iar organizarea lui a presupus o adevărată desfășurare de forțe. Complexul sportiv Winners Sports Club unde se va desfășura competiția a fost transformat complet pentru acest turneu. Costurile totale se ridică la peste 1 milion de euro.

Revenirea tenisului profesionist în România este susținută de parteneri puternici: Superbet, UiPath și Banca Transilvania. Porsche este mașina oficială Winners Open, iar mobilitatea turneului va fi asigurată de 16 mașini electrice Taycan:

Alin Tapalagă, Director General Porsche Inter Auto România: Porsche este un susținător important al WTA și al tenisului de performanță, sponsorizând inclusiv un turneu desfășurat la Stuttgart, acasă. În România, o țară care a dat atâția campioni și campioane tenisului mondial, suntem bucuroși să vedem că se organizează la Cluj primul turneu WTA și, desigur, să ne implicăm ca partener de mobilitate, cu primul nostru model electric, Porsche Taycan.

32 de jucătoare se vor întrece la simplu și 16 echipe la dublu. Premiile puse în joc se ridică la 235.238 de dolari.Meciurile se vor desfășura pe cele 3 terenuri oficiale, cu spectatori. Pe lângă acestea, au fost pregătite 2 terenuri de antrenament. Terenul principal de joc a fost amenajat cu o tribună cu capacitate de 1200 de persoane, iar pe terenul 2 a fost instalată o tribună de 300 de locuri.

Turneul va fi difuzat la nivel global, în peste 150 de țări. În România, meciurile de pe terenul principal vor fi difuzate în direct pe Digi Sport 2 și Look TV.

Winners Open WTA250 este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, al Consiliului Județean Cluj și al Federației Române de Tenis.  Începe Winners Open

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.