Intalnirea dintre echipele Romaniei si Portugaliei

Astazi la Cluj a avut loc conferinta de presa ce prefateaza meciul dintre Romania si Portugalia din Cupa Europeana a Natiunilor, de sambata, 6 februarie, ora 17:15 (in direct pe Dolce Sport). La conferinta, au participat antrenorii si capitanii celor doua formatii, precum si presedintele Federatiei Romane de Rugby, Haralambie Dumitras.

Iata ce au declarat cei prezenti:

“Le urez bun venit oaspetilor nostri si speram sa avem parte de un meci cat mai spectaculos. A devenit o traditie intalnirile dintre cele doua tari si ne bucuram ca incepem acest sezon cu un astfel de meci, la Cluj. Pentru noi este primul meci dupa Cupa Mondiala din Anglia si este un pic de presiune pentru ca trebuie sa ne ridicam la nivelul jocului aratat acolo. Pornim la drum cu o echipa cu multi jucatori tineri, cu un lot care se va contura in acest an si cu un capitan cu multa experienta, Stelian Burcea. Le urez success ambelor echipe si cel mai bun sa castige ”, a declarat Haralambie Dumitras, presedintele Federatiei Romane de Rugby

burcea si magalhaes rugby

“Intotdeauna am avut meciuri bune cu Portugalia, pentru ca au un stil deschis si dinamic de joc. Pentru Romania incepe o noua etapa cu acest meci, o etapa a reconstructiei pentru urmatoarea Cupa Mondiala pentru ca acum este momentul perfect sa facem schimbari deoarece nu exista inca o presiune a calificarii. Dorinta noastra in acest sezon este de a vedea cat mai multi jucatori tineri, de a le da sansa de a evolua pentru Romania si de a face un grup cat mai competitiv. La fel ca si portughezii, am avut aceeasi problema pentru acest meci, doar patru zile de pregatire, insa partea buna e ca baietii sunt foarte motivati sa castige”, a declarat Lynn Howells, antrenorul principal al Romaniei.

“Ne asteptam la un meci greu, insa noi vom intra pe teren cu dorinta de a castiga. Ma bucur ca avem patru tineri debutanti, este un moment important de a aduce jucatori noi la echipa nationala. Speram sa facem un meci cat mai bun si asa, cum am spus, obiectivul este acela de a-l castiga”, a declarat Stelian Burcea, capitanul Romaniei.

conferinta de presa rugby

“Suntem doua echipe care se afla in reconstructie, care incep un nou capitol de calificare la urmatoarea Cupa Mondiala. Pentru mine, acesta este primul meci pe banca tehnica a Portugaliei si sper sa fie un meci bun. Am facut cateva schimbari de structura, am incercat sa aduc jucatori noi, avem un grup tanar si ne-am propus cateva obiective care raman de indeplinit in acest sezon”, a declarat Ian Smith, antrenorul Portugaliei.

“Am jucat de cinci ori impotriva Romaniei si intotdeauna meciurile au fost grele. Pentru noi este nu doar un inceput de sezon, ci si inceputul unui ciclu de calificare la Cupa Mondiala, iar asteptarile pe care le avem de la fiecare meci pe care il disputam sunt foarte mari. Sper sa fie un meci frumos, deschis, la finalul caruia cel mai bun sa castige”, a declarat Francisco Magalhaes, capitanul Portugaliei.

Fotografiile sunt realizate de catre Mircea Rosca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.